Fædrelandsvennen

Håper å gjenskape Vindbja

Mens Start kjemper for å unngå nedrykk, har Daniel Aase og Thomas Zernichow flyttet østover. Nå håper de å finne tilbake til samspillet de gjorde suksess med i Vindbjart.

- TEKST: andreas.hopen@fvn.no ANDREAS HOPEN

– Det har vaert en veldig fin gjeng å komme til, der jeg kjenner en del fra før, sier Daniel Aase om det å komme til Jerv.

Den tidligere Start-spilleren prater om sin nye arbeidsgiv­er som en varm klubb med prestasjon­skultur, og han får støtte av Thomas Zernichow som kom til klubben før årets sesong.

De to spilte først sammen i Vindbjart etter at Zernichow kom til klubben i 2014, fram til Aase gikk til Start sommeren 2015. Bare et år senere ble det klart at unge Zernichow fulgte etter. Men etter en sesong i Start gikk turen videre til Jerv for midtbanesp­illeren, og et halvt år senere ble han på ny lagkamerat med Aase.

– Vi har jo spilt sammen i tre klubber på tre sesonger, det er veldig gøy! Nå har han diltet etter meg til et par klubber, og nå hadde tydeligvis jeg et behov for å komme til Thomas, ler Daniel Aase.

– HAN ER ET FORBILDE

Nå har de fått to kamper sammen for Jerv, mot Viking og Sogndal. De spiller på samme side, og de begynner å finne tilbake til samspillet de hadde tilbake på Moseidmoen.

– I Vindbjart spilte vi hverandre veldig gode, da forsvant vi fra klubben ett og to år etter at vi begynte å spille på samme side av banen. I Start spilte derimot Thomas venstre indreløper, og jeg høyrekant. Nå er vi tilbake på samme side, og det passer oss veldig fint, sier Aase som får støtte av lagkamerat­en.

– Det er veldig få spillere det er like gøy å spille med som Daniel, men så er det ikke bare vi som passer godt sammen. Hagen og Berglann passer også veldig fint på motsatt side, noe som gjør det naturlig at vi spiller sammen, supplerer Zernichow.

Det er seks år forskjell mellom lagkamerat­ene, og Zernichow vedgår at han har Aase som et forbilde, både på og utenfor banen.

– «Dani» har gjort ting på banen som jeg ikke har sett før, og han er et naturlig forbilde for meg i fotballsam­menheng med den teknikken han har, men også utenfor banen. Daniel er veldig imøtekomme­nde, varm og en god person, så han er et forbilde for meg på flere plan, forteller 22 år gamle Zernichow etter at Aase har skutt inn at han ikke må overdrive.

Aase selv sier synes det er rart at han har kommet i den alderen at man plutselig er den med erfaring.

– Det er rart å vaere en person som begynner å bli rutinert, for da må man ta en ny rolle enn den man har hatt før. Men nå er det litt vanskelig å finne ut hvilken rolle jeg skal ta, når jeg er kommet til en ny klubb, forteller Aase.

IKKE NOEN OMSTART

Midtbanesp­illerne vil ikke gå med på at en overgang til Jerv på nivå to er en omstart av karrieren.

– Jeg tror at vi begge er såpass oppegående at vi ser at vi må spille fotball for å utvikle oss og for å ha det gøy, sier Zernichow som er glad for at han fikk sjansen i Start.

– Man må huske på at før sesongen i fjor pratet man om at Jerv kanskje hadde gått forbi Start, så Jerv har hatt en veldig fin utvikling som klubb, fortsetter Aase.

HÅPER På KVALIKEVEN­TYR

– Jeg fikk tre år i Start, og det har vaert en stor del av karrieren min. Hadde noen sagt til meg at jeg kom til å få tre år der da jeg var 22 ville jeg synes det var fantastisk, så når jeg ser på det så er jeg veldig fornøyd med de årene som jeg har hatt der, og så er jeg heldig som får prøve meg i en spennende klubb nå, forteller 29-åringen.

Nå gjenstår halve sesongen i 1. divisjon, og Jerv ligger fem poeng bak kvalik til Eliteserie­n. Zernichow håper nå å få oppleve et kvalikeven­tyr med Grimstad-klubben.

– Vi pratet litt om de kvalikkamp­ene som Daniel opplevde med Start mot Jerv, og det hørtes utrolig gøy ut, så det er noe jeg har lyst å oppleve selv. Kvalik er målet for klubben, sier Zernichow som har som eget mål å ta steg som spiller utover høsten.

Aase har fått to kamper så langt, mot Viking og Sogndal. Det å spille mot antatt bedre motstand har vaert en bra start, mener kantspille­ren.

– Det er fint å bare bli kastet ut i det, og så ser vi at det ikke er så langt opp til de beste lagene, vi gir bort tre mål mot Viking, men spiller ellers bra, og så holder vi Sogndal til uavgjort. Nå blir det viktig for meg å bidra med målpoeng, for det tror jeg Jerv forventer etter å ha hentet meg, sier Aase.

Jeg tror at vi begge er såpass oppegående at vi ser at vi må spille fotball for å utvikle oss og for å ha det gøy. THOMAS ZERNICHOW,

Jerv-spiller

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX ?? Daniel Aase (t.v.) med Erlend Segberg og Thomas Zernichow etter kampen mot Ull/kisa i 2017. Start vant 2–1 i et oppgjør der både Aase og Zernichow spilte fra start.
FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX Daniel Aase (t.v.) med Erlend Segberg og Thomas Zernichow etter kampen mot Ull/kisa i 2017. Start vant 2–1 i et oppgjør der både Aase og Zernichow spilte fra start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway