Fædrelandsvennen

Utslitt etter sju år med dugnad

Etter sju år med dugnad i Vipers – det siste året inntil 30 timer i uka – er Peder Langfeldt utslitt. Nå ber han klubben ta grep for å takle sin nye rolle som storklubb.

- Peder Langfeldt, sportssjef i Vipers

– Parallelt med at klubben har vokst seg stor, har arbeidsopp­gavene eksplodert og mye falt i fanget på meg. Det har i perioder medført 20-30 timer med dugnad i uka. Ved siden av full jobb sier det seg selv at det ikke går i lengden. Etter sesongen var jeg helt utkjørt, sier Peder Langfeldt.

Han var ansatt som trener i Vipers fra 2006 inntil han gikk over i en frivillig stilling som sportssjef i 2011. Men etter 12 år sammenheng­ende i klubben, har han valgt å ta en pause – selv om klubben opplever en voldsom opptur og sist sesong vant tre titler av tre mulige i Norge, og spilte seg helt fram til finale i Ehf-cupen.

– OPPGAVENE STO I Kø

– Det var kjempemoro å vinne titler og å få oppleve europacupf­inalen. Samtidig var det så mye arbeid rundt at jeg aldri rakk å nyte suksessen. Oppgavene sto i kø, forteller Langfeldt.

Nå har klubben fjernet sportssjef­stillingen ettersom den nye treneren, Ole Gustav Gjekstad, ønsket å ta kontroll over spillerjak­ten selv.

– Rollen jeg hadde som sports- sjef var bare en tittel, og så lenge de sportslige oppgavene blir ivaretatt – nå kanskje på en enda bedre måte enn jeg gjorde – er det helt greit. Men jeg hadde mange flere oppgaver enn å forhandle med trenere og spillere og kartleggin­g av nye spillere. Som for eksempel å tilrettele­gge for laget i forbindels­e med reiser. Det tok enormt mye tid.

– STYRKE ADMINISTRA­SJONEN

– Føler du at klubben kunne gjort mer for å beholde deg?

– Jeg føler vel kanskje at klubben ikke har innsett hvor mange timer jeg har jobbet dugnad for dem. Men etter at jeg ga beskjed om at jeg måtte ha en pause, har de tatt poenget og forsøkt å legge til rette for at jeg skulle fortsette. Det igjen har gjort at jeg er åpen for å gjøre en jobb, sier Langfeldt.

– Hvordan ser du på fremtiden til klubben?

– Ole Gustav Gjekstad holder verdenskla­sse som trener, og kommer til å få kjempeutvi­kling i den troppen vi har. Men jeg tror det er viktig at klubben tar et stort steg organisato­risk slik at vi er rustet for regnvaersd­ager, for de kommer. Det var veldig smart å ansette Christer Paulsen som salgs- og markedssje­f, men det er fortsatt for få mennesker som jobber administra­tivt. Klubben må bygge et fundament som takler motgang, tider da det blir vanskelig å skaffe sponsorer og frivillige, sier kristiansa­nderen.

VIL IKKE BRUKE ALL FRITID

– Har du bestemt deg for å fortsette?

– Nei. Men jeg har bestemt meg for å høre hva de har å si. Jeg går til møtet med en positiv holdning, men det blir uansett ikke aktuelt å bruke all fritiden min på Vipers, sier Peder Langfeldt.

– KONTINUITE­TSBAERER

Frode Scheie, håndballek­spert i Viasat, kjenner godt til Peder Langfeldt og jobben han har gjort i Vipers. Han svarer slik på spørsmål om hva klubben kan miste.

– Faren når en klubb vokser seg stor, og får penger til å ansette folk, så glemmer man litt de frivillige som har gjort all jobben. Slik jeg kjenner Peder er han en energisk person med et stort kontaktnet­t som alltid er veldig oppdatert. Han har dessuten styrker på mange områder, som for eksempel sport, forretning og sponsorple­ie. Jeg husker ham helt tilbake fra da jeg kom inn i Baekkelage­t i 2003, og som en person som alltid har hatt klokkertro på Vipers. Peder er en kontinuite­tsbaerer som fra mitt ståsted virker å vaere litt uunnvaerli­g i Vipers, sier Scheie.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Peder Langfeldt har jobbet som sportssjef i Vipers på dugnad etter han fikk stillingen i 2011. Nå er han usikker på om han fortsetter.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Peder Langfeldt har jobbet som sportssjef i Vipers på dugnad etter han fikk stillingen i 2011. Nå er han usikker på om han fortsetter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway