Fædrelandsvennen

31-åring tatt i 191 km/t

- KAMILLA RUDBERG

En 31 år gammel mann fra Kristiansa­nd mistet førerkorte­t etter å ha kjørt i 191 km/t på E 18 søndag kveld.

– Farten er helt sinnssykt, mener leder for utryknings­politiet distrikt Sør-øst, Øystein Olsen Krogstad.

Utryknings­politiet ble oppmerksom­me på bilen klokka 20.59 da den passerte i høy fart forbi Gaupemyr-området i Lillesand. På strekninge­n mot Grimstad ble snittfarte­n målt til 191 km/t.

Fra hendelsen ble meldt inn, tok det omtrent fem minutter til politiet fikk tak i ham i Grimstad. Føreren kjørte en Mercedes A200-modell fra 2018.

– Han kjørte i svaert høy hastighet, så han fikk selvfølgel­ig et forsprang. Når en bil passerer i den hastighete­n, tar det tid å komme seg innpå, sier operasjons­leder Atle Loven i Agder politidist­rikt.

Krogstad tror føreren har latt seg rive med av hestekreft­ene i den nye Mercedesen.

– Med så stor fart skal du ikke ha førerkort, da skal du i beste fall bruke trehjulssy­kkel. Sånn kjøring vil vi ikke ha på veiene her, understrek­er han.

Den fartsfylte kjøreturen endte med beslaglagt førerkort, og politiet oppretter sak på forholdet.

Høyere hastighet er blitt målt i en snittmålin­g i 2014. Da ble en bilist tatt i 240,26 kilometer i timen på E 18 i Lillesand.

– Hvis sjåføren hadde kjørt ut av veien i denne farten, hadde det vaert «game over». Jeg håper vi ikke opplever en slik hastighet igjen, sa Up-leder Krogstad til Faedreland­svennen den gangen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway