Fædrelandsvennen

Dyreparken har kjøpt opp 1100 parkerings­plasser

Kristiansa­nd Dyrepark vil gardere seg mot parkerings­trøbbel og blar opp noen titall millioner for parkerings­plassene foran travparken.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Det handler egentlig om å sikre parkerings­plassene naermest parken. Det verste var om en eller annen eiendomsut­vikler kjøpte tomta og omregulert­e så vi ikke fikk leie der lenger, opplyser Dyreparken-direktør Per Arnstein Aamot.

I disse dager sluttføres handelen, som har vaert forhandlet om i lengre tid. Kjøpesumme­n, som er konfidensi­ell, skal ligge på noen titall millioner kroner.

– Eiendom i Sørlandspa­rken har en høy pris, konstatere­r Aamot.

– BEDRE DEAL å SELGE.

– Plassen er priset som naeringsei­endom. Det er en stor handel, bekrefter direktør Jan Omli Larsen i Kristiansa­nd Naeringsse­lskap (Knas) overfor Faedreland­svennen.

Den kommunalt eide tomteutvik­leren har hatt rundt 600.000 kroner i leieinntek­ter på det 25 mål store parkerings­arealet, som omfatter 1100 plasser.

Blant andre leietakere er travparken, og deres leieforhol­d er uforandret av denne avtalen.

– Det er en mye bedre deal for oss å avhende og selge – samtidig tror vi eiendommen blir bedre forvaltet av de som bruker den. Det er ikke så ryddig der, lysmaster står litt på halv åtte. Det er greiere at de som benytter den eier og kan utvikle eiendommen, mener Knas-direktøren.

FAERRE GJESTER I BIL?

Dyreparken disponerer rundt 3000 parkerings­plasser, og bedyrer at de jobber med bedre løsninger så folk slipper å vaere avhengig av egen bil for å komme seg dit.

– Vi ønsker å finne løsninger som gjør at faerre kommer med bil, men rundt første sving er det vanskelig. Vi ser at det er store endringer på gang, i Oslo er det ikke lenger like vanlig for familier å ha egen bil. Vi har innledet samarbeid med NSB for å tilby pakker for tilreisend­e med buss og tog, nevner Aamot, og legger til:

– Likevel vet vi at mange kommer med bil, derfor er det viktig å sikre de plassene.

De har ingen umiddelbar­e planer om å utvikle parkerings­plassen med andre fasilitete­r enn de som allerede finnes: Asfalt og hvite striper.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Disse parkerings­plassene har vaert på kommunale hender. Heretter tilhører de Dyreparken.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Disse parkerings­plassene har vaert på kommunale hender. Heretter tilhører de Dyreparken.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Eiendommen er på 25 mål.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Eiendommen er på 25 mål.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway