Fædrelandsvennen

– Jeg er en vinnerskal­le

Joackim Jørgensen er spilleklar for Start fra nyttår. Han kommer til å fullføre innevaeren­de sesong i Sarpsborg 08 – etter spillerens eget ønske.

- TEKST: REIDAR LØFALDLI reidar.lofaldli@adresseavi­sen.no TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Jeg har visst om dette i halvannen uke. Jeg velger Start fordi jeg har tro på prosjektet. De har en god sportssjef, merittert trener og eiere som har fått det til i naeringsli­vet, sier Sarpsborgs Joackim Jørgensen til Faedreland­svennen.

Han har signert for Start. 29-åringen har skrevet under en avtale som gjelder fra 1. januar 2019. Avtalen er på tre år.

Jørgensen kan spille midtstoppe­r eller midtbane og ser frem til å bidra med sin erfaring for Kjetil Rekdals unge mannskap.

– Jeg skal bidra med rutine. Jeg vet hva som skal til for å prestere. Dessuten er jeg en vinnerskal­le, som blir sur og grinete av å tape, sier Jørgensen, som kommer fra det som av flere har blitt beskrevet som et av Norges beste treningsmi­ljøer i herrefotba­llen.

– Det kan alltid bli bedre, men det er veldig bra. Det er en holdning om at alle gir alt for hverandre og backer hverandre opp. Jeg skal inn og bidra i Start med erfaring og det jeg har laert, sier Jørgensen.

RUTINERT SPILLER

Jørgensen er den andre Start-signeringe­n de siste dagene. Lørdag ble det kjent at Herolind Shala, med en fortid i Odd, har signert for Start. Shala kommer fra Lyngby i Danmark. Etter det Faedreland­svennen vet ønsker Start også å hente en spiss.

Trener Kjetil Rekdal er glad for å få inn mer rutine i laget.

– Jeg er fornøyd med at vi har fått Jørgensen. Det er en rutinert ledertype med mye erfaring, som kan bekle flere posisjoner, sier Start-treneren.

Start ønsket, slik Faedreland­svennen forstår, å hente spilleren allerede nå i sommer. Det ønsket ikke Jørgensen.

– Det er mitt valg. Jeg ønsket at det skulle skje først etter sesongen. Jeg ønsker å spille i Sarps- borg ut sesongen og gi alt den tiden jeg har igjen av kontrakten - for denne byen og denne klubben, sier han.

– Men om klubbene ønsker å endre på det, får vaere opp til dem, legger han til.

BRYR SEG IKKE OM NEDRYKK

Om Jørgensen skal bli Start-spiller nå, må sørlending­ene betale overgangss­um til konkurrent­ene fra Østfold.

Sarpsborg ligger på femteplass i eliteserie­n, og har kommet et stykke på vei i kvalifiser­ingen til Europa. Torsdag venter kroatiske Rijeka hjemme på Sarpsborg Stadion.

At det kan bidra til at Start i verste fall ikke klarer å overleve tenker han ikke på.

– Om det ender med nedrykk for Start spiller i utgangspun­ktet ingen stor rolle for meg. Det er prosjektet over lang tid jeg har tro på. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier han.

Joackim Jørgensen var med på Sarpsborgs opprykk til Eliteserie­n i 2010. Etter nedrykket året etter dro han til Elfsborg i Sverige, hvor han var med på å vinne Allsvenska­n i 2012.

Han dro tilbake til norsk fotball og Viking foran 2014-sesongen, og vendte «hjem» til Sarpsborg 08 etter tre sesonger i Stavanger. Han har spilt fast som midtstoppe­r denne sesongen.

I går kveld spilte Start borte mot Brann. Kampen startet etter at Faedreland­svennen gikk i trykken. Klikk deg inn på fvn.no for å se hvordan det gikk.

 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ?? Joackim Jørgensen er spilleklar for Start fra nyttår. Her i kamp mot Bodø/glimt og Ulrik Saltnes tidligere i år.
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX Joackim Jørgensen er spilleklar for Start fra nyttår. Her i kamp mot Bodø/glimt og Ulrik Saltnes tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway