Fædrelandsvennen

Viste muskler – til finale med fall

Finaleplas­sen kostet Filip Ingebrigts­en (25) både blod og svette. Men mener selv at han fortsatt er gullfavori­tt.

- TEKST: ERLEND NESJE

Filip Ingebrigts­en viste hvorfor han er den store favoritten til gullet i EM etter onsdagens semifinale på 1500 meter.

Halvannen time etter dramaet på Olympiasta­dion i Berlin kom Ingebrigts­en ut av sykestua.

Da hadde landslagsl­ege Ove Talsnes sydd fem sting i høyre legg.

Fallet 700 meter før mål i semifinale­heat to gjorde dagen dramatisk på flere måter. Han tapte mye tid og måtte hente inn nesten 40 meter på teten. Noe han gjorde på mesterlig vis.

Og på vei gjennom pressesone­n merket 25-åringen at han hadde et dypt kutt i høyre legg.

– Det ble vel sydd 15–20 sting. Jeg legger kanskje på litt, fleipet Ingebrigts­en da han møtte et samlet norsk pressekorp­s utenfor sykestua.

– Det var fem sting, rettet landslagsl­ege Ove Talsnes.

BLE UROLIG

Ingebrigts­en sier han føler seg helt fin og påpeker at han fortsatt er gullfavori­tt under 1500-meterfinal­en fredag kveld. Men den regjerende europamest­eren innrømmer at han ble urolig da uhellet inntraff på vei ut av svingen 700 meter før mål.

En løper foran ham falt og Ingebrigts­en gikk også i bakken. Ingebrigts­en viste stor ro og jobbet seg raskt opp til tetgruppen. I spurten løp han kontroller­t inn til tredjeplas­s og direkte plass i Emfinalen med tiden 3.40,88. – Kjente du på desperasjo­nen? – Jeg var veldig usikker da jeg reiste meg opp igjen. Men jeg hadde en plan og sett for meg mange forskjelli­ge scenarioer. Det handler om å vaere rolig. I tillegg var jeg heldig da de foran ikke satte inn et skikkelig rykk. Jeg tror ikke de hadde fått med seg at det var jeg som falt. Hadde jeg vaert dem ville jeg rykket.

– Hadde dere snakket om at dette kunne skje?

– Det har skjedd fall før. Henrik har falt, Jakob har falt, det er en del av gamet. Jeg følte at jeg sprang med lite risiko og hadde kontroll hele veien. Jeg hadde for så vidt også det. Men det er ikke alt man kan styre.

– FLAKS

Dagen før semifinale­n hadde pappa Gjert sagt at Filip kunne falle én gang, men ikke to, for å avansere til finalen.

– Jeg tror jeg kunne falt litt senere og klart det. Men det var likevel flaks at det skjedde så langt fra mål. Da hadde jeg tid til å hente de andre inn igjen.

Han forklarte fallet slik:

– Det var en som falt, men jeg følte jeg hadde kontroll. Akkurat da jeg trodde jeg var forbi, lå jeg på indre bane. Der lå det noe, jeg tror det kan ha vaert en høyttalere eller noe, som jeg traff. Det ble en ganske fin ripe inn i leggen.

– Hva tenkte du da du lå på bakken?

– Jeg tenkte at det var det som akkurat ikke skulle skje. Det handlet om å komme seg fortest mulig opp og se hvilken skade som hadde skjedd.

PAPPA BLE UGGEN

Pappa og trener Gjert Ingebrigts­en satt på tribunen, men han så ikke selve fallet. Han fikk hjertet i halsen da han skjønte hva som hadde skjedd.

– Men etter ta han kom i mål og sa hun skulle på sykestua for å sy, at han hadde et alvorlig kutt i leggen. Da ble jeg uggen.

Pappa var langt mer urolig enn sønnen.

– Filip er veldig rolig, helt ulik sitt opphav ... Nå har vi 1500-meterfinal­en, den er jeg ikke så bekymret for. Jeg er mer bekymret for finalen på 5000 meter dagen etter. Det er en langt større belastning med 12 og en halv runde på banen.

Team Ingebrigts­en hadde snakket mye om at det handlet om å holde seg unna trøbbel i semifinale­ne.

– Men det er litt med steget til Filip. Han prøver å løpe rolig, men det går likevel så fort at han kommer oppi dem uansett hva han prøver på.

Semifinale­ne på 1500 meter ble dramatisk. Men familien Ingebrigts­en har nå tre gutter i finalen sent fredag kveld.

Henrik løp klokt i første heat og avanserte lett, Filip avanserte på mer dramatisk vis i heat to, mens minstemann Jakob lett var blant de tre som gikk videre fra heat tre.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Filip Ingebrigts­en møtte en samlet norsk presse etter å ha sydd fem sting i høyre legg.
FOTO: NTB SCANPIX Filip Ingebrigts­en møtte en samlet norsk presse etter å ha sydd fem sting i høyre legg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway