Fædrelandsvennen

Ber KRF gå i regjering med Frp

- KJETIL REITE

Agder KRFU mener partiet må inn i regjering. Selv om partiet for ett år siden gikk til valg på at det ikke er aktuelt.

– Vi vil at KRF skal vaere et styringspa­rti. Der vi har mest innflytels­e og mest gjennomsla­g for vår politikk, er når vi sitter i regjering, sier Hadle Rasmus Bjuland, fylkeslede­r i KRFU i Agder.

I sommer vedtok fylkesstyr­et at KRF bør gå inn i regjering med Venstre, Høyre og Frp. I september skal landsmøtet i KRFU bestemme seg for hvilken side de vil velge. I løpet av høsten er det ventet at også partiets landsstyre sier et klart ja eller nei til å gå inn i dagens regjering.

Flere partimedle­mmer har begynt å gjøre seg opp en mening.

– Av og til kan det vaere lurt å lytte til de unge, sier Kristiansa­nds varaordfør­er Jørgen Kristianse­n som langt på vei støtter Agder KRFU.

– Jeg mener KRF må vurdere sterkt å gå inn i regjeringe­n, sier han.

GJENNOMSLA­G

Hadle Rasmus Bjuland mener partiet får lite igjen for å sitte på vippen slik de gjør i dag. Selv om partiet får gjennomsla­g i enkeltsake­r, gir ikke dette utslag i økt oppslutnin­g.

– Vi kan ikke fortsette slik det er nå der vi jobber mot begge sider. Og det er ikke tvil om at vi får mest igjen av å gå inn i en ikke-sosialisti­sk regjering, sier Bjuland.

KRF gikk til valg på at et samarbeid med Frp var uaktuelt og pekte på Erna Solberg som statsminis­ter. De ville ha en regjering med Høyre, Venstre og KRF.

– Det politiske landskapet har forandret seg siden det vedtaket ble fattet, sier Bjuland.

FLERTALL

I KRFUS fylkesstyr­e stemte fire for å gå inn i regjering, to stemte blankt og en imot. Den ene som stemte imot var nestleder Eline Haeåk.

– Ved valget gav vi et løfte om å ikke gå inn i regjering med Frp. Slik jeg ser den politiske situasjone­n nå, har ikke den endret seg. Vi står like langt fra Frp verdimessi­g nå og politisk som vi gjorde den gangen, sier Haeåk.

I helgen gikk også landsstyre­t i KRFU med knapt flertall inn for at KRF ikke skal bli med i regjering med Frp.

AVGJØRELSE I HØST

I slutten av oktober skal Agder KRF bestemme seg for om de ønsker KRF inn i regjering.

– Jeg har gjort meg noen tanker, men dette er en stor og omfattende avgjørelse, så jeg vil at medlemmene skal ha et eierskap til denne saken, sier fylkeslede­r Per Sverre Kvinlaug.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway