Fædrelandsvennen

Kan komme opp mot 40 mm

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Ifølge vaertjenes­ten Storm kan det fredag komme opp mot 40 millimeter regn i Mandal.

Meteorolog­en sier det kommer godt med nedbør over hele Vestagder. Det låter bra, synes brannvesen­et.

– Det er etterlengt­et. Vi kommer til å følge situasjone­n for områdene fortløpend­e, og vi kommer til å ta en ny vurdering rett før helga eller umiddelbar­t over helga. Det i forhold til om vi da mener det har kommet nok til å oppheve totalforbu­det på bål, og begrensnin­gen for skogsdrift i skog og mark, sier overbefals­vakt i Kristiansa­ndsregione­n Brann og Redning IKS, Johnny Flaete.

På dagtid torsdag er det meldt noe overskyet, men ingen nedbør. På kvelden vil det derimot endres.

37,8 MILLIMETER

– Et lavtrykk passerer vestfra over Agder. Akkurat hvor det passerer og hvor mye det kommer, er litt usikkert. Lokalt vil det kunne vaere en del nedbør som kommer. 10 til 20 millimeter, og enda litt mer er ikke utenkelig, sier vakthavend­e meteorolog i Meteorolog­isk institutt, Espen Biseth Granan.

Et av stedene som ser ut til å få mest er Mandal. Ifølge vaertjenes­ten Storm kommer det 37,8 millimeter nedbør i løpet av fredagen i Mandal. I Arendal er det anslått 27,9 millimeter, og i Kristiansa­nd 28,4.

– Fredag vil det kunne bli en del nordvestli­g vind. Saerlig først på dagen. Det har en sammenheng med lavtrykket og nedbøren. Regnvaeret vil pågå godt utpå dagen på fredag. Det meste av fredagen vil vaere ganske bløt, forklarer Granan.

Han mener skogbrannf­aren vil dempes med den store mengden nedbør som kommer.

VÅT SKALLDYRFE­STIVAL

I Mandal feirer Skalldyrfe­stivalen 30-årsjubileu­m til helga. Det gjør at innsatsled­er brann i Brannvesen­et Sør, Jon Inge Aasen, håper regnet passerer før helgen. Allerede er totalforbu­det på aktivitet i skog og utmark opphevet i Lindesneso­g Lister-regionen.

– Det gjorde vi på mandag. En del av regnet som kom i slutten av forrige uke var etterlengt­et, og gjorde godt for skogbrannf­aren. Så vi er tilbake i normal tilstand i forhold til tørken som har vaert, sier Aasen.

Ifølge meteorolog Granan ser lørdagen fin ut, men noen ettermidda­gsbyger kan komme. Søndagen kan det også komme noe nedbør.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Flere steder i Agder er det meldt naermere 40 millimeter med nedbør fredag.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Flere steder i Agder er det meldt naermere 40 millimeter med nedbør fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway