Fædrelandsvennen

Posten – ikke lenger som før

- ØYSTEIN OLAV LAEGDENE

Vi er så heldige at vi fortsatt kan finne ei postkasse i noenlunde naerhet. Skjønt heldig?

●●Da jeg skulle poste et brev der i går, fant jeg til min forskrekke­lse at kassa slett ikke som før ble tømt ut på ettermidda­gen de fleste dager i uka. Nå sto det at den ble tømt en eller annen gang når postombaer­eren likevel hadde et aerend i nabolaget – eller noe i den retning. Jeg tok brevet med meg hjem igjen. Jeg traff forresten naboen, som også ga opp å poste sitt brev.

I dag fikk jeg to likelydend­e brev i posten. Der sto det at jeg kunne komme til en matbutikk på Lund og hente ei pakke mot å betale en sum penger.

Den pakka har jeg henta for mange dager siden. Og ikke bare det, før pakka kunne hentes, hadde jeg fått ikke mindre enn fire like brev om det samme, helt identiske med de to jeg fikk i dag.

For halvannen måned siden sendte vi ei pakke til vår sønn og svigerdatt­er i Tromsø. De hadde gebursdag, og vi hadde kjøpt et pent skjerf i utlandet til henne og ei dyr skjorte til han.

Vi fikk en lang kvittering med masse uforståeli­ge tall på og betalte 86 kr i porto. Den pakka er ikke kommet fram ennå.

Vi prøvde å spore den, og hadde en mengde telefoner og mailer til postverket. Det viste seg at pakka var ekspedert som brev og kunne derfor ikke spores. Brev? Ingen ville finne på å kalle den pakka et brev – brunt papir med hyssing rundt og mye større enn at den kunne komme ned i ei postkasse.

Det var veldig tydelig både adresse og avsender på begge sider. Vi sa at innholdet var ganske verdifullt, og kunne vi få erstatning når forsendels­en var kommet bort i posten? Men nei, dessverre, sa posten, det nytter ikke med kvittering, brev blir ikke erstattet. Nei vel, men julegavene tror jeg vi reiser opp med. Widerøe har heldigvis åpna rute fra Kjevik til Tromsø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway