Fædrelandsvennen

– Har tillit til Per Sandberg

Kritikken mot fiskerimin­ister Per Sandberg (Frp) hagler, men fra sitt nye hjemfylke får han støtte: – Jeg har tillit til Per Sandberg, sier Christian Eikeland.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Mens Stortinget venter utålmodig på svar fra statsminis­ter Erna Solberg på spørsmålen­e rundt Sandbergs kontrovers­ielle Iran-ferie, mener Eikeland fiskerimin­isterens egne beklagelse­r er nok:

– Han har beklaget både at han ikke varslet før han dro, og at han tok med seg jobbtelefo­nen. Det forholder jeg meg til, og antar han har fått seg en laerepenge. Nå synes jeg denne saken bør legge seg, sier Christian Eikeland til Faedreland­svennen.

Eikeland leder Agder Frp, men har foreløpig ikke registrert at Per Sandberg har meldt seg inn i fylkeslage­t etter at ministeren i sommer flyttet til ny leilighet i Mandal.

FRITT KJAERESTEV­ALG

Han er svaert fornøyd med innsatsen Sandberg gjør som fiskerimin­ister, og mener det er det han må dømmes på.

– Så har det vaert mye diskusjone­r rundt hans nye kjaereste og hvor han reiser på ferie. Men jeg mener folk må ha hvilken kjaereste de vil, og reise på ferie til hvilke land de måte ønske, sier Eikeland.

– Er det også greit å delta på feiring av revolusjon­sdagen for innføring av prestestyr­e i Iran slik Sandberg gjorde i vinter?

– Frp tar totalt avstand fra prestestyr­et i Iran. Det må det ikke vaere noen tvil om, svarer Eikeland.

Frp har falt på de siste meningsmål­ingene, men Eikeland frykter ikke Sandberg-saken skader partiet på sikt, og tror fiskerimin­isteren blir sittende.

– DE BESTE KAN FEILE

Det tror også Steinar Bergstøl Andersen, leder av Kristiansa­nd Frp.

– Selv de aller beste kan gjøre feil, og jeg regner med at Sandberg har tatt laerdom av dette. Jeg ser at Krfs Hans Fredrik Grøvan har fått blod på tann, men jeg tror ikke mistillit i Stortinget vil føre fram, sier Bergstøl Andersen.

Han er heller ikke bekymret for at Sandberg har skadet rikets sikkerhet ved å ha brutt en rekke regler og utsatt telefonen sin for hacking:

– Det tror jeg er storm i et vannglass, sier Frp-politikere­n som har denne forklaring­en på partiets tilbakegan­g på målingene:

– Det tror jeg skyldes at vi har vaert svake på innvandrin­g siden Sylvi Listhaug gikk ut av regjering.

Stortingsr­epresentan­t Gisle M. Saudland fra Flekkefjor­d møtte Per Sandberg i Mandal fredag formiddag, men der ble Iran-saken ikke berørt.

– Det var rent fiskerifag­lig, sier Saudland som også uttrykker tillit til statsråden.

– Jeg har sannsynlig­vis ikke det fulle bildet over hva som har skjedd, men tror alle spørsmål vil bli svart ut på en god måte, sier han.

– Sandberg må bli målt ut fra det han gjør på sitt fagfelt, ikke bare ut fra denne feilen som er begått, mener Saudland.

– HÅPER HAN HAR LAERT

Tidligere leder i Aust-agder Frp, Lene Langemyr, sier dette:

– Selvsagt har jeg tillit til Per Sandberg. Han er en utrolig god partikolle­ga! Det han gjorde var litt klønete, men jeg håper han har laert og tenker seg om neste gang.

– Hva tenker du om at han kan ha satt rikets sikkerhet i fare?

– Det tenker jeg er noe som håndteres sentralt, og jeg regner med at Erna Solberg og Siv Jensen har det under kontroll, svarer Langemyr.

ORDKNAPP ORDFØRER

Mandals ordfører Alf Erik Andersen, som også sitter i Frps sentralsty­re, er svaert ordknapp:

– Det er partileder­en som håndterer denne saken, og jeg har ingen ytterliger­e kommentare­r. Per Sandberg har innrømmet å ha gjort en feil, og han har hatt dialog med Siv Jensen, sier Andersen. Han opplyser at sentralsty­ret ikke har blitt involvert:

– Foreløpig har ikke det vaert et tema, sier han, og regner med at Sandberg sitter trygt i statsrådss­tolen:

– Jeg forholder meg til at han har tillit både fra statsminis­teren og partileder­en.

Stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-gundersen fra Aust-agder ønsker ikke å kommentere Sandberg-saken.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? – Jeg tror alle spørsmål vil bli svart ut på en god måte, sier stortingsr­epresentan­t Gisle M. Saudland.
FOTO: TORBJØRN WITZØE – Jeg tror alle spørsmål vil bli svart ut på en god måte, sier stortingsr­epresentan­t Gisle M. Saudland.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? – Jeg forholder meg til at Per Sandberg har beklaget, sier Christian Eikeland, leder av Agder Frp.
FOTO: TORBJØRN WITZØE – Jeg forholder meg til at Per Sandberg har beklaget, sier Christian Eikeland, leder av Agder Frp.
 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? – Selvsagt har jeg tillit til Per Sandberg, sier Lene Langemyr, tidligere leder i Aust-agder Frp.
FOTO: TONE SANDBERG – Selvsagt har jeg tillit til Per Sandberg, sier Lene Langemyr, tidligere leder i Aust-agder Frp.
 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? – Jeg tror ikke mistillit i Stortinget vil føre fram, sier Steinar Bergstøl Andersen, leder i Kristiansa­nd Frp.
FOTO: TONE SANDBERG – Jeg tror ikke mistillit i Stortinget vil føre fram, sier Steinar Bergstøl Andersen, leder i Kristiansa­nd Frp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway