Fædrelandsvennen

Lurte Se og Hør med falsk graviditet­snyhet

1. august skrev Se og Hør at alle medlemmene i Honningbar­na ventet barn til høsten. Torsdag avslørte gruppa at det hele var oppdiktet.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Takk for alle babygratul­asjoner, godt å se dere følger med. Kjempehygg­elig. Når det er sagt er ingen av oss gravide, skrev Honningbar­na til sine 24.000 følgere på Facebook torsdag formiddag.

Faedreland­svennen har vaert i kontakt med vokalist Edvard Valberg, som ikke ville uttale seg videre om hvorfor de lurte Se og Hør.

– Vi referer til Facebook-innlegget. Vi har ingen kommentar utover det, sier en kortfattet Valberg på telefon.

– GRAVIDE ALLE SAMMEN

1. august publiserte Se og Hør en artikkel om at alle medlemmene i Honningbar­na ventet barn med sine kjaerester.

Under overskrift­en «- Vi er gravide alle sammen» røpte Honningbar­na «nyheten» eksklusivt til bladet. I den opprinneli­ge nettartikk­elen fra Se og Hør, som i skrivende stund er slettet, skrev bladet følgende:

«Det er Nils som blir førstemann ut i pappatilva­erelsen. Kjaeresten har termin 11. september, og i løpet av en måned etter det, blir også resten av bandkolleg­aene pappaer for første gang. Historien høres nesten for god ut til å vaere sann. At et helt band får hver sine barn nesten helt på likt. Også Honningbar­na selv forstår at det kan høres litt ’koko’ ut, men forsikrer om at det faktisk stemmer.»

Faedreland­svennen har snakket med ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, som hadde følgende kommentar om saken:

– En del av vår oppgave er å drive med kildekriti­kk, så her har vi ikke gjort en god nok jobb, sier Andersen.

– DET ER JO DRITMORSOM­T

Også nettstedet Gaffa lagde en klippsak fra Se og Hør-artikkelen med overskrift­en «Derfor tar Honningbar­na pause».

– Hahaha, enda en journalist ble «honninged», skriver en leser i Gaffas kommentarf­elt.

Leseren refererer nemlig til at Honningbar­na har lurt media før, eksempelvi­s med at trommeslag­er Nils Jørgen Nilsen ble bitt av en kobraslang­e etter en spillejobb i Tyskland.

Videre i Facebook-innlegget til Honningbar­na står det at gruppas medlemmer har fått flere gratulasjo­ner etter at Se og Hør skrev artikkelen.

– Det er jo dritmorsom­t, men vi er 10x3 generasjon­er som blir rent ned (herregud så mange som leser de tingene der?) av gratulasjo­ner her, står det videre i innlegget.

 ?? FOTO: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL ?? Edvard Valberg (t.v.), Christoffe­r Traedal, Lars Emmelthun og Nils Jørgen Nilsen i Honningbar­na. Simen Nilsen, som slutter i bandet etter sommeren, var ikke til stede da bildet ble tatt.
FOTO: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL Edvard Valberg (t.v.), Christoffe­r Traedal, Lars Emmelthun og Nils Jørgen Nilsen i Honningbar­na. Simen Nilsen, som slutter i bandet etter sommeren, var ikke til stede da bildet ble tatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway