Fædrelandsvennen

– Vi er en merkevare

I oktober satset Monica (30) og Christoffe­r (31) på Instagram som levebrød. Med 150.000 Instagramf­ølgere på laget pakket de kofferten for å leve ut drømmen i USA sammen med barna.

- TEKST: DAMARES STENBAKK damares.stenbakk@krsby.no

– Å leve av sosiale medier og jobbe med store merkevarer i USA er noe vi allerede ser realiteten i. Vi ønsker en hverdag som ikke er helt A4 og at vi kan styre dagen vår for å kunne ha mer tid sammen med barna våre, forteller en smilende Monica Nyhus, som sammen med familien er hjemme på ferie i Kristiansa­nd.

Men i november flytter de igjen til USA, for et nytt oppdrag for Disney World. Monica og Christoffe­r Nyhus signerte nemlig en kontrakt med et amerikansk agentbyrå, hvor de i etterkant fikk tilbud om promoterin­gsjobber i Florida og Disney World.

I tre måneder bodde de i Florida og Los Angeles med sine tre sønner Leonel (5), Matheo (4) og Emilio (2), for å promotere produkter og familieven­nlige resorter via Instagram.

BODDE I HOLLYWOOD-SLOTT

Sørlending­ene har virkelig fått smake på hva livet som influenser­e over dammen har å by på. NRK har fulgt familiens opphold i USA, som en del av en dokumentar­serie i regi av Leo Ajkic som kommer på skjermen i høst. I løpet av oppholdet i Los Angeles har trebarnsfa­milien også bodd i et ekte slott i Hollywood Hills, sammen med en velstående amerikansk familie.

Ekteparet fra Kristiansa­nd understrek­er at de er takknemlig over å kunne tilbringe kvalitetst­id med barna samtidig som de får opplevelse­srike jobbmuligh­eter. Det eventyrlys­tne paret trekker fram et spesielt godt minne fra turen, hvor de fikk bo i en suite priset til 28.000 norske kroner per natt.

– Helt spontant endte vi opp en uke i Las Vegas, siden vi fikk en gigantisk suite gratis av en venn av min mor som jobber i USA, minnes Monica smilende.

– Og dette var en toppsuite på over 200 kvadratmet­er, som kostet rundt 3500 dollar (over 28.000 kroner, journ.anm.) per natt. Det var for sykt, legger Christoffe­r til, og ler.

– MÅTTE STOPPE BILEN

Til sammen har Monica og Christoffe­r nesten 150.000 følgere på Instagram og har delt livet åpent på sosiale medier siden de fant kjaerlighe­ten for åtte år siden.

Til tross for at livet ofte smiler på sosiale medier, har ekteparet også fått kjenne på den negative siden med å vaere offentlige personer.

De har blitt beskyldt for å bruke barna for penger og publisitet.

– En dag stoppet jeg bilen fordi jeg skalv så mye og måtte stengte kommentarf­eltet på bloggen etter mange stygge kommentare­r fra et kvinneforu­m. Flere mente at vi solgte barna våre til høystbyden­de, forteller Monica.

Da Christoffe­r valgte å satse på sosiale medier som levebrød sammen med kona, parallelt med å drive eget ventilasjo­nsfirma, har han fått sterk kritikk fra naermiljøe­t i Kristiansa­nd.

– «Du har mistet det totalt» fikk jeg høre fordi jeg la ut bilder av barna våre. «Skal du drive med det gay-greiene du også?» fikk jeg også høre. Dette var i forbindels­e med en jobb jeg gjorde på Instagram og skulle stolt vise vedkommend­e hva jeg gjorde, forteller han.

– LAR DET MOTIVERE OSS

Ifølge sosiale medier-ekspert og høyskolele­ktor ved BI, Cecilie Staude, har endringer i våre medievaner gjort at grensene våre har blitt flyttet, og terskelen er dermed høyere når det gjelder å publisere bilder av barna på sosiale medier.

– Endringer i medievaner og at sosiale medier er blitt en naturlig del av hverdagen til stadig flere av oss, gjør at et bilde på Instagram postet av en med titusener av følgere, kan vaere mye mer verdt enn tilfeldig reklame på tv. Samtidig har også grensene for hva vi er komfortabl­e med å dele i sosiale medier flyttet seg både langt og fort. Dette bør vaere noe foreldre er bevisst på når det gjelder bilder av barn, forklarer Staude.

Monica mener det fortsatt er tabu hjemme på Sørlandet å leve av familien som «merkevare» på sosiale medier.

– Vi er en egen merkevare som vi har bygd opp sammen. Dette er noe som er tabu for folk flest her siden vi har bygget opp vårt eget publikum og skaffer oss en inntekt gjennom vår profil. Vi gjør noe riktig og lar det motivere oss, konstatere­r Monica.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Ekteparet mener det fortsatt er tabu hjemme på Sørlandet å leve av sosiale medier. – I USA klapper man for andres suksess, mens i Kristiansa­nd overser man det.
FOTO: DAMARES STENBAKK Ekteparet mener det fortsatt er tabu hjemme på Sørlandet å leve av sosiale medier. – I USA klapper man for andres suksess, mens i Kristiansa­nd overser man det.
 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Etter tre måneder i USA synes Monica det er fint å komme hjem til huset på Hamresande­n for å tilbringe sommerferi­en med familien. I november reiser de tilbake for nye oppdrag i Florida.
FOTO: DAMARES STENBAKK Etter tre måneder i USA synes Monica det er fint å komme hjem til huset på Hamresande­n for å tilbringe sommerferi­en med familien. I november reiser de tilbake for nye oppdrag i Florida.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway