Fædrelandsvennen

Agder Havrafting konkurs

- KJETIL REITE ERLEND I. SKARSHOLT

Da de ikke fikk innfridd skattekrav­et, tok kemneren beslag i Agder Havrafting­s båt. Så gikk de til tingretten og begjaerte selskapet konkurs.

Kemneren fikk medhold i Kristiansa­nd tingrett og dermed er det slutt for selskapet.

– Det er en institusjo­n i byen som nå ikke lenger er her. Jeg har drevet med dette i 13 år, sier Nils Martin Nilsen, styreleder i Agder Havrafting.

Saken var oppe i Kristiansa­nd tingrett på torsdag. Bakgrunnen for konkursen er et ubetalt skattekrav på 123.961 kroner.

Det er ifølge kemneren også et skattekrav og forfalt arbeidsgiv­eravgift på til sammen 941.000 kroner. Men dette var ikkegrunnl­ag for konkurs b eg jaer ingen.

Ifølge Nilsen har det ikke vaert drift i selskapet i år.

– For min egen del har jeg hatt min første sommerferi­e på mange år, så jeg er ikke lei meg. Nå får dette gå sin skjeve gang, men det kan hende jeg kommer tilbake på et senere tidspunkt. Men da med grønn drift. Dagens modell med store utslipp er nok litt på hell, sier Nilsen.

Retten mener at selv om kravene blir bestridt, er ikke det nok til å unngå konkurs.

Bostyrer Øystein Vikstøl sa følgende fredag:

– Hvor store kravene blir, tør jeg ikke si, for de er ikke anmeldt. Foreløpig har det kun kommet offentlige krav. Jeg har bedt om regnskapet og får det over helgen. Det er ikke ført lenger enn halvveis inn i 2017. Jeg har bedt ham komme med alle bilag, slik at vi kan gå gjennom dette og rekonstrue­re det opp i et regnskap. Noe penger blir det i boet på grunn av båten, sier Vikstøl.

 ?? ARKIVFOTO ?? Det er tatt arrest i båten. De har ikke vaert på sjøen i år.
ARKIVFOTO Det er tatt arrest i båten. De har ikke vaert på sjøen i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway