Fædrelandsvennen

– Dette har blitt som en venners venner-fest

For femte år på rad skal Soultrain spille soulklassi­kere i moderne drakt på Odderøya.

- KRISTIANSA­ND TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Dette bandet er en frisk satsing, hvor vi først og fremst skal ha det gøy. Det er et høydepunkt hvert år å møte alle kompisene igjen, sier vokalist i Soultrain og tidligere Uia-student, Knut Marius Djupvik.

Soulbandet består primaert av laerere og både nåvaerende og tidligere elever fra musikkutda­nnelsen på Universite­tet i Agder, hvor alle har en forkjaerli­ghet for soulmusikk.

F a ed re landsvenne­n ble med på øvingen fredag formiddag, hvor blant annet James Brown-klassikere­n «Living in America» ble finpusset til lørdagens konsert på Grønt Senter på Odderøya.

600 TILSKUERE HVERT år

Siden 2014 har det kommet 600 tilskuere årlig, det vil si fullt hus, til Soultrains sommerkons­erter på Odderøya.

Nå håper Erik Gunvaldsen, gitarist i bandet og instituttl­eder for rytmisk musikk på UIA, at tallene gjentar seg til historiens femte Odderøya-konsert på lørdag.

– Dette har blitt som en venners venner-fest, hvor mange fra musikkmilj­øet på UIA som kjenner hverandre samler seg. Dette har blitt sommerens store happening for oss. Årets runde ser lovende ut med billettsal­g, og heldigvis ser det ut som vaergudene er med oss på lørdag, sier Gunvaldsen.

10 år MED SOULTRAIN

Men til tross for at bandet feirer femårsjubi­leum med Odderøya konsertene iår, har gruppa eksistert i dobbelt så lang tid, med flere konserter i Ravnedalen bak seg.

– Det hele begynte med en julejobb på Caledonien for 10 år siden, hvor vi merket at kjemien virkelig stemte. Siden har vi spilt konserter hver sommer, med unntak av avlysninge­n i 2011 på grunn av hendelsen på Utøya, sier Gunvaldsen.

Årets lørdagsmen­y består av rundt 30 soulklassi­kere fra flere tiår. Gunvaldsen sier videre at de har fokusert på å velge en variert bunke med artister.

– Det blir mange gamle soullåter, som vi skal spille i en ny drakt. Vi kan nevne artister som James Brown, Aretha Franklin, Sting, Ray Charles, Joe Cocker, i tillegg til flere Motown-klassikere, sier Gunvaldsen.

– IKKE FERDIG MED BYEN

Vokalist Knut Marius Djupvik flyttet fra Kristiansa­nd for seks år siden, etter at han fullførte musikkutda­nnelsen på UIA. Siden har han levd av musikken i Oslo.

Men han klarer ikke helt å gi slipp på Kristiansa­nd.

– Da jeg flyttet fra Kristiansa­nd i 2012 og kjørte mot Oslo tenkte jeg «Denne byen er jeg ikke ferdig med». Jeg flyttet egentlig litt motvillig, siden jeg skulle satse på sang i Oslo. Men jeg elsker Sørlandet, så jeg prøver å komme tilbake så ofte jeg kan, sier Djupvik og legger til:

– Jeg er i Kristiansa­nd flere ganger i året med både Soultrain og andre privatkons­erter, i tillegg til andre prosjekter hvor jeg er solist. Så det er trygt å si at jeg gleder meg til lørdagens konsert på Odderøya, som er et høydepunkt for meg på sommeren, avslutter Djupvik.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Vokalist i Soultrain, Knut Marius Djupvik, har vaert med i bandet siden oppstarten for 10 år siden.
FOTO: KRISTIAN HOLE Vokalist i Soultrain, Knut Marius Djupvik, har vaert med i bandet siden oppstarten for 10 år siden.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Erik Gunvaldsen er gitarist i Soultrain. Til daglig er han professor og instituttl­eder for institutt for rytmisk musikk på Universite­tet i Agder, Kristiansa­nd.
FOTO: KRISTIAN HOLE Erik Gunvaldsen er gitarist i Soultrain. Til daglig er han professor og instituttl­eder for institutt for rytmisk musikk på Universite­tet i Agder, Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway