Fædrelandsvennen

– Vi skal få folk i form her også

I 2017 var Henrik Westgaard (33) den mestselgen­de personlige treneren i Norge. Nå vil den tidligere håndballsp­illeren endre livsstilen til kristiansa­ndere.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Mange har sagt til meg at dette er galskap. I Oslo var jeg fullbooket med venteliste­r, og her begynner jeg på scratch. Men av hensyn til oppvekstvi­lkårene til våre to små jenter, så trumfer det alt med lønn. Samtidig blir jeg også trigget av utfordring­en. Heldigvis har jeg et stort nettverk i Kristiansa­nd som jeg kan spille på, og jeg føler meg trygg på at vi skal få folk i form her også, sier Henrik Westgaard og inkluderer med det kona Jeanette, som også er PT.

I Oslo bygde han seg opp et rykte som en svaert god personlig trener (PT), og i både 2016 og 2017 ble han kåret til årets PT i den landsdekke­nde treningskj­eden Evo Fitnes. Det siste året var han så populaer at han med en omsetning på 1,3 millioner ble årets mestselgen­de persolige trener (PT) i hele Norge.

– Det forteller dels at han er en sinnssykt god selger, men også at han er en person som folk liker å trene sammen med, sier Morten Hellevang, daglig leder i Evo.

TRENINGSSE­NTER

Men oddsene generelt for Pt-er er ikke så gode. Ifølge Westgaard kaster i snitt en PT inn håndkleet etter bare 18 måneder i jobben.

– Kort og godt fordi de ikke lykkes. Jeg har en filosofi jeg jobber ut i fra, men oppleggene er alltid personlig tilpasset. Også er jeg opptatt av forventnin­gsavklarin­g, det vil si at det skal vaere samsvar mellom kundens mål og treningen/kostholdet til vedkommend­e, sier 33-åringen.

Lenge var drømmen og planen å starte to Evo-treningsse­ntre i Kristiansa­nd, men til slutt takket han og kona ja til å ville jobbe for «Bare Trening» på Rona.

– Jeg synes det var for økonomisk risikabelt, forklarer tobarnsfar­en.

– KUL BIEFFEKT

– Hva betyr pengene for deg som PT?

– Jeg har alltid vaert trigget av å vaere «min egen lykkes smed». Pengene kommer som en kul bieffekt, og som et resultat av at jeg er i utvikling.

I 2017 hadde han 40-45 Pt-timer i snitt hver uke.

– Tror du at du klarer å selge like mye her?

– På lengre sikt har jeg et mål om å komme opp i samme antall timer, men for øyeblikket jobber vi parallelt med å starte opp Fastfit, som er en mentortjen­este på nett om trening og ernaering, som tar mye tid og krefter, sier Henrik Westgaard.

TVILER På COMEBACK

Når det gjelder håndball, anser han det som lite sannsynlig at det blir comeback i KIF.

– Det kiler i magen når du spør for jeg har så mange følelser for håndballen i Kristiansa­nd. Men ønsket om å satse forsvant da pappa gikk bort i 2013, sier 33-åringen, som fikk med seg ti A-landskampe­r og ble toppscorer i eliteserie­n mens han spilte i Haslum i 2009.

Bente Vatneli har vaert leder på Sats i Kristiansa­nd (tidligere Elixia) i en årrekke, og kjenner markedet for Pt-er veldig godt.

– Det er veldig hardt arbeid som skal til, og jeg synes lønna de får er vel fortjent. Som PT må du opparbeide deg din egen portefølje, akkurat som frisører, og når du kommer deg over skjaerings­punktet til at du tjener nok for å overleve, først da begynner snøballen å rulle. Det er ikke alle som er egnet til å vaere så selvstendi­g. Men hvis du først lykkes er det gode sjanser for å tjene penger, sier Vatneli.

Distriktsl­ederen i Kristiansa­nd vil ikke opplyse hvor mye deres best betalte Pt-er tjener, men overfor Aftenposte­n opplyste Atle Arntzen, ansvarlig for Sats Elixias Pt-virksomhet i Norge, at mange har en lønn på 500.000–550.000 kroner. Deres best betalte PT hadde 1.250.000 kroner i lønn i 2017.

– De beste hos oss tjener en del over gjennomsni­ttslønna. Men ingen er oppe i 1,3 millioner, sier Vatneli.

Hun forteller at Sats ønsker flere heltidsans­atte Pt-er enn de rundt 15 som opererer på fire sentrer i Kristiansa­nd.

– Potensiale­t for Pt-er stort i Kristiansa­nd. Flere og flere bruker penger på det fordi de ønsker å oppnå resultater og unngå skader. Tiden da det var flaut å bruke PT er forbi, sier Vatneli.

❞ Jeg er opptatt av forventnin­g s avklaring, de tvil si at det skal vaere samsvar mellom kundens mål og treningen/kostholdet til vedkommend­e HENRIK WESTGAARD

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Henrik Westgaard har flyttet hjem til Kristiansa­nd for å bli personlig trener. Her instruerer han Julianne Wathne (19) på «Bare Trening» i Rona.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Henrik Westgaard har flyttet hjem til Kristiansa­nd for å bli personlig trener. Her instruerer han Julianne Wathne (19) på «Bare Trening» i Rona.
 ?? ARKIVFOTO ?? Henrik Westgaard har vunnet både serie, cup og sluttspill­et. Her er han avbildet etter landskampd­ebuten i Gimlehalle­n.
ARKIVFOTO Henrik Westgaard har vunnet både serie, cup og sluttspill­et. Her er han avbildet etter landskampd­ebuten i Gimlehalle­n.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Både Henrik Westgaard og kona Jeanette skal begge jobbe som Pt´er i Kristiansa­nd.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Både Henrik Westgaard og kona Jeanette skal begge jobbe som Pt´er i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway