Fædrelandsvennen

Telter trolig ulovlig etter tips på sosiale medier

- KJETIL REITE

Kristiansa­nd kommune merker at det har blitt mer populaert å vaere teltturist. På noen kommunale friområder har det vaert tre–fire ulovlige telt samtidig.

Et av stedene det har blitt populaert å sette opp telt, er Kvarenes i Ytre Randesund. Her går det gangvei ned til den vesle stranden.

Den har i sommer blitt benyttet av turister som har fått høre om idyllen.

– Jeg kjenner folk som har sluttet å bruke stranden siden det er så mange som bruker den til å telte. Men dette er områder som kommunen har brukt penger på å opparbeide, så det er helt urimelig at de som skal bade her blir fortrengt, sier Trond Kjaerstad.

Han er en av de som har reagert på at teltturist­er slår seg til på stranden og som har sendt brev til Kristiansa­nd kommune.

En annen klager skriver til Kristiansa­nd kommune at de ga opp å bruke stranda

«Det var satt opp tre telt (hvorav to store) på gresslette­n og et partytelt over bålplassen hvor det var rigget til «kjøkken». Da var det ikke plass til badende å legge seg til der. På stranden var det fylt opp ned brett og gummibåter, og i tillegg var det løse hunder. Det var ikke mulig å slå seg ned der, så vi snudde», står det i et brev som er sendt til Kristiansa­nd kommune tidlig i august.

I kommunen forteller parksjef Aase Hørsdal at det slett ikke er uvanlig med denne type klager. Og det blir ikke akkurat mindre ulovlig telting.

– Vi ber teltere fjerne seg nesten daglig. Slik er det hvert år. Men i år har det vaert slik at vi har fjernet tre-fire teltere om gangen på samme sted, sier Hørsdal.

SOSIAL MEDIER

Det er ulovlig å telte både på Kvarenes og andre friområder som for eksempel Hamresande­n, Hellevika og Bymarka. Men ryktet om stedene sprer seg og Hørsdal mener at sosiale medier kan vaere en grunn til at det plutselig kommer så mange teltere til for eksempel Kvarenes som ligger nokså avsides til.

– Vi har diskutert om det kan vaere en grunn. Noen har kanskje lagt seg til for å telte uten at noen har sagt at det er ulovlig. Så har de lagt ut et bilde, og det kommer andre og slår seg til på samme sted, sier Hørsdal.

De fleste friområden­e har skilt der det står at det ikke er lov å sette opp telt. Men siden friområden­e ofte har både grill, toalett og gressplen kan det se fristende ut å bryte forbudet.

– Men så skal det sies at folk er flinke til å fjerne seg når vi forteller om campingfor­budet. Der har vi ikke hatt noen problemer, sier Hørsdal.

I Kristiansa­nd kommune sier Hørsdal at de vil vurdere mer skilting på stedet.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Dette bildet er fra Øvre Jegersberg­vann viser at noen hadde satt opp teltet sitt i vår.
FOTO: KJETIL REITE Dette bildet er fra Øvre Jegersberg­vann viser at noen hadde satt opp teltet sitt i vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway