Fædrelandsvennen

Sjekk den tilskuerfl­ukten

I det «nøkterne» budsjettet for 2018 hadde Start regnet med 5300 tilskuere i snitt. Det tallet er de ikke i naerheten av etter ti kamper.

- Tekst: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi har ikke levert med tanke på forventnin­gene omgivelsen­e har til oss, og med det spillet vi leverer her var det ikke stor underholdn­ingsverdi.

Det sier Start-kaptein Erlend Segberg til Faedreland­svennen etter søndagens kamp mot Ranheim. 3714 tilskuere var det offisielle tallet på stadion i den viktige kampen. Kun to kamper har hatt lavere tilskuerta­ll denne sesongen.

I begynnelse­n av mars kunne Faedreland­svennen fortelle at Start planla å gå 30 millioner i minus i 2018, grunnet betydelige investerin­ger.

1200 BAK BUDSJETT

I budsjettet lå det inne en forventnin­g om et tilskuersn­itt på 5300 på de 15 hjemmekamp­ene. Det tallet ble beskrevet som nøkternt, fordi man ønsket å unngå negative overraskel­ser etter å ha budsjetter­t for høyt. Fasiten viser at man ikke var nøkterne nok.

4192 tilskuere har i snitt funnet veien til Sør Arena denne sesongen. Ikke én gang har det offisielle tilskuerta­llet nådd målet på 5300, med 5007 som det høyeste denne sesongen (1–6 mot Vålerenga).

– Jeg opplever stor interesse rundt Start. Men sørlending­er er litt trege, og Start skal helst kjempe om gull eller Europa for at det skal komme folk på kamp. Vi må først og fremst begynne å prestere, så er jeg trygg på at det kommer flere etter hvert, sier Erlend Segberg.

Årets tilskuersn­itt er også svakt historisk sett. Holder tilskuersn­ittet seg slik det er i dag, vil det vaere Starts laveste tilskuerta­ll i Eliteserie­n siden 1996. Per nå ligger man hundre tilskuere over snittet fra sesongen i 1. divisjon i fjor.

– Vi hadde selvfølgel­ig håpet at det skulle vaere høyere publikumss­nitt så langt, men vi tror og håper at sørlending­ene vil komme og støtte laget sitt i kampene som kommer utover høsten, sier arbeidende styreleder i Start, Christophe­r Langeland.

Han mener den tidlige sesongstar­ten har noe å si for snittet, i tillegg til at laget ikke har prestert slik man hadde håpet. Samtidig har nye konsepter som Fanzone heller ikke gitt avkastning ennå.

– Må TA DET INNOVER OSS

– Det er et nytt konsept rullet ut av Norsk Toppfotbal­l. Vi merker økende interesse, men det tar tid før alle er kjent med konseptene på kampdag, sier Langeland.

Start-eieren sier man før denne sesongen har solgt faerre sesongkort, men selger flere enkeltbill­etter. Det gir en høyere snittpris per billett. Per i dag ligger snittprise­n per billett på 110 kroner, men da er det også en del billetter som inngår i partnersam­arbeid.

Langeland mener det ikke er snakk om millionbel­øp i tapte inntekter, men sier det betyr litt for Start økonomisk. Bekymre seg gjør han dog ikke.

– Bekymret er jeg ikke, men vi må ta innover oss at det ikke er så mange på kamp som vi ønsker. Det må vi fokusere på fremover, sier Langeland.

– Handler dette bare om at det går dårlig sportslig?

– Vi må gjøre det attraktivt å gå på kamp, uavhengig av resultaten­e. Selvfølgel­ig henger sportslig suksess sammen med flere folk på kampene, men betydninge­n av kampen er også viktig. Vi så i seriefinal­en mot Mjøndalen og kvalikkamp­ene mot Jerv (2015) at det var mye folk. Da hadde ikke sportslige situasjone­r så mye å si, sier Langeland.

Start har igjen fem hjemmekamp­er denne sesongen. Motstander­ne er Odd, Lillestrøm, Sarpsborg 08, Rosenborg og Molde. I tillegg kommer en kvartfinal­e i cupen mot Bodø/glimt.

– Det var sikkert store forventing­er før sesongen, og nå er vi i en kinkig situasjon. Jeg har bare vaert her i fem hjemmekamp­er, og har to seiere og to uavgjorte, samt avansement i cupen. Det er en viss underholdn­ing i å se laget ta poeng og vinne kamper. Jeg har uansett bare fokus på at vi skal ta nok poeng for å overleve, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway