Fædrelandsvennen

Gikk av etter uker med massivt press

- NTB

Per Sandberg (Frp) trakk seg i går som fiskerimin­ister. Sandberg varsler samtidig at han og kjaeresten Bahareh Letnes vil komme med nye opplysning­er i dag.

– Jeg varslet tidlig i forrige uke at jeg ønsket å gå av som fiskerimin­ister, sa Per Sandberg på pressekonf­eransen i regjeringe­ns representa­sjonsbolig etter at hans avgang var blitt bekreftet mandag ettermidda­g.

Avgangen kommer etter at det i slutten av juli ble kjent at Sandberg hadde reist til Iran på ferie, uten å orientere sitt eget departemen­t og Statsminis­terens kontor i for- kant, slik det er påkrevd at statsråder gjør. Senere ble det også kjent at Sandberg tok med seg jobbtelefo­nen sin til Iran, noe som strider mot sikkerhets­råd fra Politiets sikkerhets­tjeneste.

Tidligere i går, kort tid etter at det ble kjent at Sandberg ville trekke seg, sa Sandberg og hans iranskfødt­e kjaereste Bahareh Letnes at de vil møte pressen tirsdag.

Under pressekonf­eransen i regjeringe­ns representa­sjonsbolig sa Sandberg at årsaken til at han ønsket å gå av som minister, er sammensatt.

– Men jeg skal love alle at dere vil få svar på det på tirsdag. Det er litt andre dimensjone­r i denne saken, og det har jeg og ikke minst Bahareh Letnes behov for å konfronter­e dere med, sa han med henvisning til pressen som hadde møtt opp i representa­sjonsbolig­en.

– Hvis dere har litt tålmodighe­t til å vente på undertegne­de og Bahareh Letnes, så skal vi stille oss disponible til å svare på alle spørsmål, spekulasjo­ner og påstander i denne saken, sa Sandberg.

Sandberg er selv klar på at han er stolt over jobben han har gjort som fiskerimin­ister i Solberg-regjeringe­n.

Han fikk også skryt fra statsminis­teren selv.

– Per har bidratt til regjeringe­ns arbeid med sin lange erfaring fra Stortinget og har hatt stor betydning for forhandlin­gene om regjerings­plattform, sa Erna Solberg (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway