Fædrelandsvennen

– Jeg har utrolig stor sans for Sandberg

- TONE SANDBERG

– Per Sandberg har gjort en god jobb både som fiskerimin­ister og partiets første nestleder, og jeg har utrolig stor sans for ham, konstatere­r lederen i Agder Frp, Christian Eikeland.

Mens Frps øvrige fylkeslede­re tiet eller uttalte seg kritisk, var Christian Eikeland i Agder ganske alene om å uttrykke tillit til Sandberg da Iran-saken ble rullet opp.

Og fylkeslede­r Eikeland er fortsatt positivt innstilt til den kontrovers­ielle politikere­n:

– Ja, jeg har stor sans for Per Sandberg. Også naeringsli­vet har stort sett vaert fornøyd med Sandberg som fiskerimin­ister. Men slik saken utviklet seg, tror jeg nesten ikke han hadde noe valg, sier Eikeland som mandag rigget til stand for partiet under Arendalsuk­a.

At Per Sandberg også trekker seg som 1. nestleder i Frp kommentere­r han slik:

– Det er på en måte trist, og selv hadde jeg ikke reagert om han hadde fortsatt. Men det er kanskje ikke holdningen i partiet totalt sett, og jeg synes det er ryddig av ham å gå og sette partiet først.

Nå antar Eikeland at det blir konstituer­t en nestleder som blir sittende fram til partiet velger en ny på landsmøtet til våren. Hvem han ønsker å se i vervet vil han ikke ut med nå:

– Nå skal vi først ha en runde i Agder Frp på dette spørsmålet, sier han.

Lederen av Kristiansa­nd Frp, Steinar Bergstøl Andersen, har imidlertid en nestlederk­andidat klar:

– Når Per Sandberg trekker seg som nestleder, så kommer jeg til å kontakte Sylvi Listhaug med en oppfordrin­g om at hun bør stille som ny nestleder. For noen uker siden var hun i Kristiansa­nd, og jeg hadde henne med på Blåkors og Q42. Jeg kjenner henne fra FPU, og hun er helt klart en av våre alle beste politikere.

Jeg har også snakket med Sylvi om valgkampen 2019, og håper å få hjelp av henne her, skriver Bergstøl Andersen i en e-post til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Jeg hadde ikke reagert om Per Sandberg hadde fortsatt som nestleder, sier lederen av Agder Frp, Christian Eikeland.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Jeg hadde ikke reagert om Per Sandberg hadde fortsatt som nestleder, sier lederen av Agder Frp, Christian Eikeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway