Fædrelandsvennen

Sikrer seg konkursram­met selskap

Det nystartede firmaet som Tor Henning Ramfjord leder, har ambisjoner om å bli enda større. Nå redder de arbeidspla­sser i Skagen og vokser videre.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Den tidligere direktøren i National Oilwell Varco er nå konserndir­ektør i Global Ocean Technology. Firmaet som startet opp mot slutten av 2017, vil i sitt første hele driftsår ha rundt 200 ansatte og omsette for 150 millioner.

– Vi skal vokse betydelig, både organisk og gjennom oppkjøp. Men hvor store vi skal bli, det vet vi ikke, sier Ramfjord.

Før helgen ble det kjent at de kjøper opp Elektromar­ine Automation i Skagen med 27 ansatte. Det var lokalavise­n Nordjyske som først omtalte oppkjøpet.

– Dette passer bra inn i vår strategi med teknologi, kompetanse og produkter, sier Ramfjord.

TILFELDIG START

Global Ocean Technology ble startet av Ramfjord og Tor Ove Bråthen. Konsernet er i hovedsak eid av Glastad-familien i Farsund og Leif Hübert i Søgne. De eier 40 prosent hver.

- Tor Ove og jeg traff hverandre i pølsekøen utenfor Vestre Kiosk. Det var i den perioden jeg hadde tatt meg en friperiode etter å ha sluttet i NOV. «Blir du med på noe gøy?» spurte Tor Ove. «Gjerne det!» svarte jeg, sa Ramfjord i et intervju med Faedreland­svennen tidligere i år.

Bråthen leder nå den delen av konsernet som konsentrer­er seg om produkter. De kjøpte Båtservice i år og nå fortsetter de med oppkjøpet av konkursram­mede Elektromar­ine Automation.

VOKSER

Med oppkjøpet i Danmark har konsernet rundt 200 ansatte, de fleste i gamle Båtservice som nå heter Global Ocean Marine. Men konsernet er interesser­t i å vokse videre.

– Det er vi, og finner vi noe som passer inn, så er vi interesser­t i å kjøpe. Men nå må vi ta tak i det vi har og tilpasse det til resten av konsernet. Vi må puste ut før vi går videre, sier Tor Ove Bråthen.

Global Ocean Technology satser innen havrettet teknologi. Med på laget er flere som har bakgrunn innen olje og gass, og rigg er en del av satsingen. Men de har også ambisjoner innen områder som havbruk og de vil videreutvi­kle gamle Båtservice.

– Det dreier seg om for eksempel elektrisk framdrift, hydrogen og hybrid, sier Bråthen.

Konsernet har også sikret seg en rigghavn i Mandal som de kan bruke til å overhale rigger.

OVERTAR ANSATTE

Firmaet Elektromar­ine Automation i Skagen er ifølge Nordjyske et ledende selskap innen kontrollpa­neler og styresyste­mer til industri og skip.

– De nye eierne overtar de ansatte og de kundene som ønsker å vaere med over i den nye strukturen, sier bostyrer Jesper Høy til Nordjyske.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Global Ocean Technology, der Tor Henning Ramfjord er konserndir­ektør, kjøpte tidligere i år Båtservice i Mandal. Nå har konsernet kjøpt opp et firma i Skagen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Global Ocean Technology, der Tor Henning Ramfjord er konserndir­ektør, kjøpte tidligere i år Båtservice i Mandal. Nå har konsernet kjøpt opp et firma i Skagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway