Fædrelandsvennen

Er vi sørlending­er flinke nok til å bruke Arendalsuk­a?

- MALINI SARAH ESPELAND Avdelingsl­eder NITO Vest Agder

Nå samles toppolitik­ere, journalist­er, naeringsli­vstopper og interesseo­rganisasjo­ner i Arendal. Her går diskusjone­ne ut i de sene nattetimer, og politikk som angår deg og meg snekres sammen i formelle og uformelle fora.

●●Arendalsuk­a er en unik plattform for politisk påvirkning og lobbyarbei­d. Det er ikke mange andre steder man kan gå rett bort til en minister og fortelle hva man mener om rekrutteri­ng, helse, utdanning, samferdsel og arbeidsliv. Jeg anbefaler alle som er opptatt av politikk og påvirkning å ta turen til Arendal. Ingen er tjent med at uka bare blir en isolert møteplass for de som bestemmer i Norge. Kan du ikke vaere der fysisk er det i dag mange muligheter til å spille inn dine standpunkt og ideer på sosiale medier til politikere, naeringsli­vsledere og organisasj­onsfolk som skal ta turen. Når det gjelder de mest populaere aktørene er nok den digitale tilgangen begrenset akkurat nå på grunn av høyt tempo gjennom uka, men forsøk gjerne.

Som avdelingsl­eder for NITO i Vest-agder er jeg i år kanskje aller mest opptatt av å sikre rekrutteri­ng av ingeniører til regionen vår. Det er skremmende å lese at Universite­t i Agder sliter med å fylle opp de teknologis­ke utdanninge­ne. Ikke minst med tanke på at lokale utdannings­institusjo­ner er fundamente­t for å sikre lokal ingeniørko­mpetanse.

Jeg opplever dessverre at mange unge har blitt skremt av den tragiske ledigheten som har rammet fylket vårt. Selv om vi fortsatt har for mange arbeidsled­ige ingeniører, så ser vi også nå at ingeniørar­beidsmarke­det er i bedring. Det er bra for regionen med tanke på at ingeniøren­e er den yrkesgrupp­en som er viktigst for å skape innovasjon, nyskaping og arbeidspla­sser.

Det er derfor svaert viktig at unge skjønner at ingeniør er et fremtidsyr­ke å satse på. Her har både fagorganis­asjoner som NITO, naeringsli­vet og politikere et stort ansvar. NITO er tungt til stede på Arendalsuk­a for å løfte problemsti­llingen, diskutere og finne løsninger.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway