Fædrelandsvennen

Naer medalje til Kok-løper i Hovedløpet

- JAN BLANDKJENN,

Brage Takle fra Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb ble nummer fire både på langdistan­sen og sprinten under Hovedløpet i orienterin­g.

Totalt var Brage fattige tre sekunder fra de to bronsemeda­ljene i H15-klassen, noe som er svaert lite i orienterin­g.

– Jeg er godt fornøyd med løpene, og jeg skal bruke de tre sekundene som motivasjon frem til neste års Hovedløp. Det burde vaert sammenlagt­resultatet, da hadde jeg vaert best, sier Brage.

Det var over 70 deltakere i klassen.

Unggutten fra Tinnheia har hatt en flott utvikling denne sesongen og beviste i hegla at han tilhører landets beste 15-åringer. Hovedløpet regnes som uoffisielt norgesmest­erskap for aldersgrup­pen 14-16 år, og har naturligvi­s vaert sesongens hovedmål. Når det i tillegg går på hjemmebane med KOK som arrangør er det ekstra gøy å lykkes.

Under lørdagens langdistan­se var det også andre sørlending­er som hevdet seg. Trygve Børte Nomeland, også han Kok-løper i 15-årsklassen, gjorde et godt løp og ble nr 7. Blant jentene var Astrid White fra Søgne og Songdalen OK best med en flott 9. plass til i 14-årsklassen. Løpet ble arrangert i Voieskauen.

Søndag var Kristiansa­nd stadion arena, og her ble det stemning! Løypene gikk i gatene på Lund. Sprint orienterin­g stiller litt andre o-tekniske krav til løperne enn tradisjone­ll skogsorien­tering. Her må avgjørelse­r tas på sekundet, og man må vaere 100% skjerpet hele veien for å unngå feil. I tillegg til Brage ble det 25. plass og premie til Simon Beckmann Kristianse­n, KOK, i H16 og ny premie til Astrid White, SSOK, med 15. plass til D14.

Så snart medaljene var utdelt etter sprinten søndag skiftet fokuset fra konkurrans­er til O-landsleir (OLL). Her er sosialt samvaer og ulike aktivitete­r i fokus. Denne miksen av konkurrans­er og sosialt gjør HL/OLL til et unikt arrangemen­t, og bidrar til at arrangemen­tet er meget viktig for o-sporten.

Det inspirerer ungdommene til å fortsette med idretten, og det knyttes vennskap på tvers av klubber. Som alle andre deltakerne bodde gjengen fra Vest-agder i klasserom på KKG, som var hovedkvart­er under de 5 dagene. Det var aldri aktuelt å sove hjemme når de kunne på leir sammen med resten av Norges o-ungdommer.

 ?? FOTO: PÅL RUNDE ?? Brage Takle fra KOK under langdistan­sen i Hovedløpet sist lørdag.
FOTO: PÅL RUNDE Brage Takle fra KOK under langdistan­sen i Hovedløpet sist lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway