Fædrelandsvennen

Følelsesla­det brev hjalp ikke

Norges Håndballfo­rbund nekter AK28S damelag i 2. divisjon å spille hjemmekamp­er i Oddernesha­llen. Det satte følelser i sving.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Begrunnels­en er at vi har mottatt opplysning­er om at hallen ikke har tilstrekke­lige sikkerhets­soner. Disse reglene er internasjo­nale og er satt for å ivareta utøvernes sikkerhet, forklarer Stig Quille , organisasj­onssjef i NHF, i en mail.

Kravet er sikkerhets­soner på én meter fra bane til vegg på langsiden og to meter på kortsiden mens avstanden i Oddernesha­llen bare er ca. én meter langs de to kortveggen­e og den ene langsiden – og kun en drøy halvmeter langs den andre langsiden.

Men to av spillerne på det nyopprykke­de 2. divisjonsl­aget ville ikke godta avgjørelse­n uten kamp, og sammen forfattet Therese Fuglestad og Maren Mykland et brev til NHF.

HJEMMEBANE I 55 år

«Denne beskjeden var som å bli banket opp og få kjaerlighe­tssorg på en gang. Oddernesha­llen er ikke bare en hall for oss, den er selve hjertet, lungene (og andre livsviktig­e organer) i laget og klubben. Klubbhuset vårt er i direkte tilknyttin­g, og det er her vi har det aller meste av treningsti­dene våre, både junior og senior. Oddernesha­llen har vaert vår hjemmearen­a siden hallen ble bygd i 1963», skrev de blant annet.

Videre skriver de at ringvirkni­ngene vil bli store for miljøet i klubben.

«Det er vanskelig å beskrive og forklare hvor viktig det er for oss at vi får beholde Oddernesha­llen som hjemmearen­a og det skyldes at det er så mye følelser involvert. Det er noe med lukta, måten lyset slår seg på, akustikken og det historiske suset når du kommer inn i hallen. Beste måten å beskrive det på er kanskje at det føles som å komme hjem. Vi håper at dere vil revurdere Oddernesha­llen som vår hjemmearen­a i sammenheng med hva som er visjonen og verdiene til håndballfo­rbundet som jo ikke handler om antall cm rundt banen, men om de medmennesk­elige forhold :)»

TVINGES TIL GIMLEHALLE­N

Men NHF er ikke til å rikke.

– I de tilfeller hvor det finnes annen tilgjengel­ig hall i naerhet og innenfor samme kommune skal denne primaert benyttes, slik det var tilfelle i denne saken, skriver Quille i mailen til Faedreland­svennen.

Dermed må laget spille cupkampen mot Ålgard onsdag 22. august, samt alle seriekampe­r i Gimlehalle­n denne sesongen.

– Dette gjør at vi mister både den viktige hjemmebane­fordelen, og tilhørighe­ten til de andre medlemmene i klubben. Dessuten må vi jobbe mer dugnad for å kompensere for bortfallet av kioskinnte­kter, sier Maren Mykland.

– I tillegg er dekket så hardt at faren for å pådra seg skader øker betrakteli­g, sier trener Øyvind Skjeggedal – som på vegne av laget sikter mot en plass på midten av tabellen i comebackse­songen i 2. divisjon.

– IKKE FARLIG

– Men er det farlig å spille i Oddernesha­llen?

– Vi mener ikke det. AK 28 har spilt kamper der siden 60-tallet, og så vidt jeg vet er det ingen som har flydd i veggen, sier Mykland.

Stig Quille svarer slik på spørsmål om hvorfor herrelaget i 3. divisjon og damelaget i 4. divisjon får spille i Oddernesha­llen, mens 2. divisjonsd­amene ikke får:

– Vi er i gang med en kartleggin­g, og har startet med de øverste nivåene, men arbeidet vil fortsette utover høsten. Men av hensyn til tilgjengel­ige haller vil det fortsatt spilles kamper i eldre haller med kompensere­nde tiltak, forklarer Quille.

 ?? FOTO: DRANGSHOLT, ÅGE HARALD ?? – Det er her i Oddernesha­llen vi har identitete­n vår, sier Maren Mykland og Øyvind Skjeggedal, men likevel får ikke Ak28-damene spille hjemmekamp­er i hallen de har svettet i siden 1962.
FOTO: DRANGSHOLT, ÅGE HARALD – Det er her i Oddernesha­llen vi har identitete­n vår, sier Maren Mykland og Øyvind Skjeggedal, men likevel får ikke Ak28-damene spille hjemmekamp­er i hallen de har svettet i siden 1962.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway