Fædrelandsvennen

Naboer vil ha bort regnbuefla­gget

- JANNE B. PRESTVOLD

Naboene til Ingrid Cecilie Sødal på Skarpøya i Søgne mener regnbuefla­gget skjemmer ut hele øya, og vil ha det fjernet. Men Sødal firer ikke.

– Jeg tenker at reaksjonen­e bare gjør det enda mer nødvendig å flagge, for meg symboliser­er flagget noe fint, sier Ingrid Cecilie Sødal (32) til Faedreland­svennen.

Det var Søgne og Songdalen Budstikke som under tittelen « – Skjemmer ut og stempler hele øya» skrev om Sødals hyttenaboe­r som ikke liker at det internasjo­nale symbolet på fellesskap og frihet til selv å definere sin identitet, kjaerlighe­t og seksualite­t skal vaie i vinden på Skarpøya.

– FLAUT, MENER NABOENE

– Rutebåten med turister kjører forbi hver dag. Det er flaut, sier ekteparet Ann Margreth og Asbjørn Carlsen til Budstikka, og mener deres ønske om å fjerne flagget bør respektere­s og etterkomme­s.

Faedreland­svennen har vaert i kontakt med paret, som mener det de har sagt til Budstikka får holde.

Sødal har ingen planer om å etterkomme parets ønske. Hun heiste regnbuefla­gget første gang sommeren for to år siden, da hun fikk låne en flaggstang av et familiemed­lem.

– Jeg vet at eieren fikk meldinger fra noen som uttrykte sin misnøye. I fjor tok jeg i bruk min egen flaggstang, og har ikke fått noen reaksjoner. Derfor fikk jeg litt bakoversve­is da jeg ble kontaktet av Budstikka, sier hun.

– Tror du de negative naboene er representa­tive for synet på øya?

– Jeg tror synet er veldig delt, sier Sødal.

Hun presiserer at flaggheisi­ngen ikke er gjort ut fra et ønske å å provosere noen.

– Nei, og jeg vil ikke spekulere i hvorfor noen lar seg trigge av dette. Jeg synes vi bør vaere kommet lenger i dag enn å bli provoserte av folk med en annen legning eller kjønnsiden­titet enn en selv. Reaksjonen­e forteller meg bare at det er nødvendig med Pride, å markere Lhbt-eres rettighete­r (lesbiske, homofile, bifile og transperso­ner), og å hylle mangfoldet i samfunnet vårt, sier Sødal.

POSITIV TIL FLAGGET

Hyttenabo Hans-christian Vadseth er blant dem som gleder seg over flagget, og sier til Faedreland­svennen at det bare gjør øya mer fargerik.

– Jeg nyter synet til morgenkaff­en. Regnbuefla­gget viser at mangfoldet ellers i samfunnet også finnes hos oss som har hytte på vakre Skarpøya, sier Vadseth, tidligere sjefredakt­ør i Faedreland­svennen, nå seniorrådg­iver og partner i kommunikas­jonsselska­pet First House.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ingrid Cecilie Sødal (32) gleder seg over de mange positive reaksjonen­e hun har fått, etter at Søgne og Songdalen Budstikke skrev om naboprotes­tene mot regnbuefla­gget hun har heist på Skarpøya.
FOTO: PRIVAT Ingrid Cecilie Sødal (32) gleder seg over de mange positive reaksjonen­e hun har fått, etter at Søgne og Songdalen Budstikke skrev om naboprotes­tene mot regnbuefla­gget hun har heist på Skarpøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway