Fædrelandsvennen

Her tappes julebrusen

- HAAKON DUELAND

Christians­sands Bryggeri er i full gang med produksjon­en av årets julebrus. Rundt en million liter brus skal stå ferdig til årets julesesong.

Den søte duften av julebrusen kan kjennes utenfor CB sitt bryggeri i disse dager. Onsdag formiddag var produksjon­en i full gang av årets julebrus.

– Vi begynner ekstra tidlig i år, på grunn av nytt maskineri som skal inn. Da må vi stanse produksjon­en i rundt to uker, så vi må vaere litt frempå, forteller Trond Aarstad i CB.

Aarstad kan avsløre at årets nyhet blir at lettvarian­ten vil vaere å finne i boks i butikkhyll­ene. Men det er likevel halvannenl­itersflask­ene det blir solgt mest av.

– Julebrus er et svaert populaert produkt, sier Aarstad.

– Er det noe nytt i oppskrifte­n?

– Nei, det er samme oppskrift som vi alltid bruker, forsikrer han.

Totalt skal det produseres rundt en million liter julebrus frem til november. Mellom 60–70 000 bokser med brus hver dag.

Tidligere i sommer måtte bryggerier legge ned all produksjon som følge av Co2mangele­n i Europa. Aarstad sier produksjon­en nå går som normalt, og at de klarer å levere både brus og øl etter behov.

– Det gikk med et nødskrik i sommer, opplyser Aarstad.

Hvis du allerede kjenner suget etter julebrus, så kan Aarstad informere om at julebrusen blir å finne i butikk fra 15. oktober. Juleølet kommer rundt to uker etter.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Trond Aarstad ved produksjon­slinjen. Tusenvis av bokser julebrus ruller forbi i bakgrunnen.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Trond Aarstad ved produksjon­slinjen. Tusenvis av bokser julebrus ruller forbi i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway