Fædrelandsvennen

Klimaforne­kter

- JØRGEN LYKKEN Mekaniker

Stein Storlie Bergsmark har i Fvn den 13. august 2018 nok en gang fremført sine synsinger og det som i mange tilfeller må kunne betegnes som kvasiviten­skapelige uttalelser, sikkert til stor glede og trøst for alle klimaforne­ktere.

●●Han titulerer seg som fysiker og bør derfor ha forståelse for det som i vitenskape­n kalles konsensus. Konsensus handler ikke «sannhet» eller 100 % sikkerhet, men det handler om å akseptere en forklaring­steori rundt et fenomen, som fremdeles står på tross av iherdige forsøk for å finne feil ved den. Det hersker i dag konsensus rundt teorien om at jorda er rund selv om det faktisk fremdeles debatteres og «forskes» på dette i noen miljøer. Det hersker også konsensus om fenomenet global oppvarming blant de av verdens forskere som driver seriøs forskning på emnet.

Det kan sies så mangt om politikken som føres av MDG, ordet amatørmess­ig kan nok vaere berettiget i noen tilfeller, men det kan vel neppe vaere noen tvil om at deres engasjemen­t er positivt og i aller beste mening for vår felles fremtid. Hvor Bergsmark finner energien, sin motivasjon og sine argumenter for å motarbeide menneskehe­tens største utfordring vet jeg ikke, men jeg synes det er trist at han legitimere­r sine argumenter og gjemmer seg bak en tittel som til de grader misbrukes gang på gang.

Stem rødt, stem blått, stem grønt, stem hva du vil, men sørg for at de du stemmer på faktisk skjønner alvoret i denne saken og ikke velger lettvinte løsninger.

Ifølge rådmannen er der bare et areal som ikke er utbygd i Kvadrature­n: Kontainerh­avna.

●●Både Tangen, Nybyen, Kjøita og Silokaia, er for lengst disponert.

Vi leser at Rona-området er prosjekter­t med boligblokk­er på 20 etasjer. For barnefamil­ier? Neppe. For eldre mennesker? Neppe.

Nei, de er samlet i stor grad i Kvadrature­n. Det er billigere for kommunen å ta hånd om de der, mens de tusler rundt blokkene og er med på å oppfylle de 15000 innbyggern­e som politikern­e mener det er plass til.

Det er trist at kommunens politikere har valgt å sette byen under administra­sjon i en byvekstavt­ale, som de mener vil gjøre en liten by til en stor by.

Nå er det på tide at byens politikere gir noe tilbake til sine innbyggere: Legg store deler av nåvaerende kontainera­real ut til park, slik at det kommer hele byens befolkning til gode.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway