Fædrelandsvennen

Drapsmaski­nen Denzel

- ROY SØBSTAD

THRILLER

Equalizer 2

USA 2017

Regi: Antoine Fuqua Manus: Richard Lindheim, Michael Sloan

Skuespille­re: Denzel Washington, Ashton Sanders, Pedro Pascal, Melissa Leo, Bill Pullman

Aldersgren­se: 15 år

Nok en gang dreper Denzel Washington folk. Fordi de fortjener det.

●●Robert Mccall (Denzel Washington), den tidligere Cia-agenten som slaktet et utall ufyselige russiske mafiatyper i «The Equalizer» (2014), har nå tatt seg jobb som Uber-sjåfør. Som Travis Bickle i «Taxi Driver» kjører han rundt og observerer byens elendighet, som en Batman med gønner deler han på fritiden ut straff til dem som fortjener det. Så blir en av Mccalls få naere venner myrdet.

«Equalizer»-filmene er mer sofistiker­te i utførelsen enn de på mange måter sammenlign­bare «Taken»- og «Death Wish»-seriene – ikke minst er de mye stiligere rent visuelt – men det moralske universet som tegnes opp er akkurat det samme: De gode er gode, de onde er noe så innmari onde og det er opp til den siste sterke, rettskafne mannen å sørge for at rettferdig­heten skjer fyllest.

«Equalizer 2» er kort sagt en simpel selvtektsf­antasi. Til tider er den en kvalmende sadistisk én også. Hadde det ikke vaert for den sindige, verdige tilstedeva­erelsen til Denzel Washington – en av disse sjeldne skuespille­rne det er umulig å ikke like selv om han i blant gjør ting som får magen til å vrenge seg – ville den ha vaert mer eller mindre ulidelig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway