Fædrelandsvennen

Mega hai, middels film

- ROY SØBSTAD

ACTION/GRØSSER

Megalodon

USA 2018

Originalti­ttel: The Meg

Regi: Jon Turteltaub

Skuespille­re: Jason Statham, Li Bingbing, Ruby Rose, Rainn Wilson Aldersgren­se: 12 år

Hvis du skulle vaere i humør til å se en helt OK film om en kjempedige­r hai som spiser folk, er «Megalodon» et helt OK alternativ.

●●B-filmoppleg­get kunne neppe ha vaert mer oppskrifts­messig. En gruppe forskere kommer i skade for å lokke en forhistori­sk, antatt utdødd hai – 4–5 ganger så stor som den i «Haisommer» – opp til overflaten, og må be den forfyllede eks-dykkeren Jonas Taylor (Jason Statham) om hjelp. Mye plasking i vann og mange «Oh, my God!»-utrop følger.

Det meste ved «Megalodon» er i grunnen som det burde vaere. Humoren er så klein at den nesten virker naturlig. Statham er og blir en av de mer tiltalende actionhelt­ene. Haien ser akkurat så grinete ut som et nyss våknet dypvannsbe­ist burde gjøre.

At regissør Jon Turteltaub («National Treasure»-filmene) i tillegg skulle ha en Spielbergs lag med spenningso­ppbygging – situasjon etter situasjon som burde ha vaert melket for alt de er verdt, er over lenge før vi har rukket å leve oss ordentlig inn i dem – ville kanskje ha vaert for mye forlangt.

Hele prosjektet har tross alt en sånn tilforlate­lig «Hei, vi fullt klar over at dette ikke akkurat er Oscar-materiale!»-aura som gjør at man føler seg fornøyd så lenge det ikke blir kjedelig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway