Fædrelandsvennen

Gullhesten naermer seg målet

- RICHARD EKHAUGEN,

Kretsen rundt sørlandshe­sten Goldstile har hatt ett mål for øye gjennom hele året. Nå er den superkapab­le vallaken svaert naer.

Kristiansa­nd-mannen Kjell Terje Leire kjøpte i 2015 den da ett år gamle Goldstile for 110.000 kroner på Klasseløps­auksjonen i Oslo. Håpet var klart allerede den gang; dette skulle bli en hest for de store anledninge­r.

Goldstile har da også vist seg som et talent helt utenom det vanlige, men samtidig gjort det vanskelig for seg selv med mange galopper, og håret har blitt en anelse gråere for eieren gjennom de tre siste årene. Sammen med trener og kusk Pål Buer har Leire imidlertid vaert klar på at årets sesong skulle gjennomfør­es med ett mål for øyet; Norsk Travderby på Bjerke søndag 9. september.

På Forus tirsdag kveld viste den høykapable sørlandshe­sten at han blir en joker i leken når årgangens aller beste hester samles til dyst for å kjempe om én million kroner. Premiepeng­ene kan faktisk bli dobbelt så store for Goldstile som er påmeldt det som kalles Premiesjan­sen.

– Vi fikk de svarene vi ville ha i dag, og Goldstile vant ukjørt. Han har gjort det litt vanskelig for seg selv i løpsbanen, men fremstår nå som en mer eller mindre komplett hest, roste Pål Buer i seiersinte­rvjuet med tv-kanalen Rikstoto Direkte etter at Goldstile vant på 1.15,5a/2040 i en hvirvlende avslutning.

Onsdag 29. august kjøres Derby-kvalifiser­ingene, da med et sterkt sørlandsko­rt på startstrek­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway