Fædrelandsvennen

En livsendren­de tur over Varoddbroa

- KRISTIN TVERBERG,

For Terje Nandrup ble avgjørelse­n for 21 år siden starten på et sprekt og aktivt liv.

Året er 1997 og Terje Nandrup sitter i en bil sammen med en kollega på vei vestover mot Varoddbroa. Terje vet det ikke ennå, men denne turen over Varoddbroa skal komme til å bli veldig betydnings­full for livet hans.

Før han entrer broa sammen med kollegaen er Terje en ganske usunn industriar­beider som for en periode har lett etter en løsning på å komme seg videre i livet. Han har kjent behov for en endring. «Det er jo så mange som får til en viktig og god livsstilse­ndring, så hvorfor skal ikke jeg klare det?» er tanker som lenge har kvernet i hodet til Terje.

På vei ut på broa kommer det magiske lille dyttet Terje trenger. «Vi skal ikke trene oss opp til å delta i Terrengkar­usellen sammen, Terje?» sier kollegaen henslengt. Om dette er en nøye gjennomten­kt idé eller helt spontant er for oss uvisst. Det som er sikkert er at Terje ikke tar lang betenkning­stid. «Jeg blir med på én betingelse, og det er at du melder oss på veldig kjapt» svarer Terje omtrent midtveis på broa.

Som sagt, så gjort. Før bilen har kjørt i land på andre siden av broa, er avgjørelse­n tatt. Svaert kort tid etterpå har Terje startet på sin vei til et sunnere og bedre liv.

I dag, 21 år senere, er Terje i sitt livs beste form! Han elsker å gå lange turer i fjellet med sekk på ryggen. Han har lagt ned utallige timer sammen med DNT Sør på korte og lange turer og ikke minst på dugnad i fjellet.

Den Norske Turistfore­ning har vaert, og er, viktig for Terje. En enda viktigere rolle i endringen har Terrengkar­usellen hatt. Selv om han stort sett kommer sist på resultatli­sten i karusellen, har han siden 1997 stilt opp og gitt alt!

Grunnen til at Terrengkar­usellen ble Terjes vei ut av det usunne livet er ifølge ham selv at det er så mye lettere å gjøre noe sammen med andre. Gjennom Terrengkar­usellen kunne han trene seg opp sammen med kollegaen. Før første sesong var gjennomfør­t var han hektet på det gode miljøet i og rundt Terrengkar­usellen og hadde fått masse nye venner som dro ham med på nye aktive eventyr. I sommer har han blant annet vaert med på alle løpetrenin­gene til Team Mosjon og formen er bedre enn noen gang.

Terje har aldri angret på avgjørelse­n som ble tatt på Varoddbroa, og vi håper at hans historie kan motivere andre til å gi hverandre et vennlig dytt i retning av et litt mer aktivt liv. Uansett hva utfordring­en din er, kan fysisk aktivitet vaere en viktig del av løsningen. Og Terrengkar­usellen, den har sesongopps­tart i Jegersberg i dag og du er hjertelig velkommen!

 ?? FOTO: REIDUN GUSTAFSON ?? Terje Nandrup (55) fra Kristiansa­nd (i Wolverhamp­ton-trøye i front) var fram til 1997 en ganske usunn industriar­beider. Siden den gang har han levd et langt sunnere og mer aktivt liv. Bildet er tatt på treningen med Team Mosjon sist helg.
FOTO: REIDUN GUSTAFSON Terje Nandrup (55) fra Kristiansa­nd (i Wolverhamp­ton-trøye i front) var fram til 1997 en ganske usunn industriar­beider. Siden den gang har han levd et langt sunnere og mer aktivt liv. Bildet er tatt på treningen med Team Mosjon sist helg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway