Fædrelandsvennen

Kbk-duo tatt ut til junior-em

- HELENE ABUSDAL,

Badmintons­pillerne Emma Wåland (18) og Jonas Østhassel (16) er tatt ut til å represente­re Norge i junior-em i september.

– Jeg er sykt fornøyd med å bli tatt ut til EM, sier Jonas Østhassel, som fyller 17 år i oktober.

– Det har vaert et stort mål for meg og det jeg har jobbet mot gjennom sommeren, legger han til.

Europas beste badmintons­pillere under 19 år møtes til et lagspill og en individuel­l turnering i Latvia i september. Norge har havnet i gruppe med Belgia, Moldova og Tsjekkia i lagdelen av mesterskap­et.

Sportssjef i Norges Badmintonf­orbund, danske Johnny Askevig, er fornøyd med trekningen:

– Vi har havnet i en grei gruppe og har tro på at vi kan kjempe om seieren mot alle tre lagene.

Han sier videre at både Emma og Jonas er tatt ut på bakgrunn av gode resultater i vår og at de imponerte på sommerens ti dager lange landslagss­amling i Kristiansa­nd. De har blant annet vunnet mixdouble sammen i junior-nm i år.

– Det blir primaert på doubleside­n vi kommer til å bruke de to Kbk-spillerne og de vil spille mixdouble sammen. Begge to styrker laget i doublespil­lene, sier Askevig.

Em-laget består av fem jenter og fire gutter. I tillegg til de to sørlending­ene, reiser Vera Ellingsen (Bergen), Marie Christense­n (Frogner), Sofia Macsali (Bergen), Emilia Norberg (Sandefjord), Markus Barth (Bergen), Trygve Ellingsen (Stavanger) og Ludvig Smith-meyer (Nøtterøy) til mesterskap­et i Latvia.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Emma Wåland og Jonas Østhassel fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb de de vant mixdouble sammen i junior-nm i april i år.
FOTO: PRIVAT Emma Wåland og Jonas Østhassel fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb de de vant mixdouble sammen i junior-nm i april i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway