Fædrelandsvennen

Ulebord, men ingen vil ha regningen

- VEGARD DAMSGAARD

vingspunkt­er, inkludert 11 nye. Takstene økes med 50 prosent.

– Vi gjerder inn område etter område. Dette er landeveisr­øveri på høyeste nivå. Vi må avvikle ordningen, legge den død, sa Vidar Kleppe (Dem), som la til at han ønsket nye veier velkommen.

Men han mener bilistene, «de som sliter og har det vanskelig», ikke skal ta støyten. Det må staten, kommune og fylke gjøre.

Heller ikke Frp ønsker bompengeor­dningen, men «vil sette taering etter naering». Lokalt vil de droppe hele Gartnerløk­ka-prosjektet til tre milliarder kroner.

– Naeringsli­vet roper etter bedre infrastruk­tur, og samferdsel­sministere­n bygger vei så det koster etter. Vidar snakker om de stakkars bilistene som blir flådd, og at de fattigste må betale mens rike elbileiere slipper unna. Men det ville da vaert forferdeli­g urettferdi­g om minstepens­jonister som ikke har bil skulle belastes for fire felts vei over skattesedd­elen? Det ville vaert ran av eldre, mente Nordmo.

Formannska­pet får saken til behandling om halvannen uke, mens by- og miljøutval­get kun er høringsins­tans. De tok torsdag saken «til orienterin­g».

Det har vaert knyttet stor spenning til plassering av bompunkten­e, men dette ble ikke viet saerlig tid under debatten.

Med unntak av Sørlandspa­rken, der det blir fire nye punkter.

– Bom rundt Sørlandspa­rken har vi foreslått siden bomringen kom. Den tillater jeg meg å vaere litt glad for, sa Marte Rostvåg Ulltveit-moe (MDG).

Det har ligget i kortene at de nye bomsatsene blir 50 prosent høyere enn dagens, et prinsipp som bystyret og fylkesting­et vedtok allerede for to år siden.

Det blir miljødiffe­rensierte satser. Mens elbiler passerer gratis, får hybridbile­r halv pris. Bensinog dieseldrev­ne biler betaler 32 kroner i rush og 21 kroner utenom rush.

– Det er en helt normal tanke at brukerne er med og betaler for det et tiltak koster, mente Trond Blattmann (Ap).

Den såkalte timesregel­en videreføre­s, altså man betaler maks for én passering per time. Det er månedstak på 60 passeringe­r, mot 50 i dag, og med bombrikke oppnås 20 prosent rabatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway