Fædrelandsvennen

Pris til Under-gründerne

- RICHARD NODELAND

Stig og Gaute Ubostad ble torsdag tildelt Sparebanke­n Sørs Naeringspr­is 2018 for sitt «enorm pågangsmot, kreativite­t og gjennomfør ingsevne».

– Vi er veldig stolte for å ha mottatt prisen. Det forplikter til videre innsats og gir ekstra energi, skriver Gaute Ubostad i en kort kommentar på sms til Faedreland­s vennen.

Noen minutter tidligere har han og broren Stig Ubostad mottatt Sparebanke­n Sørs naeringspr­is for 2018 fra helseminis­ter Bent Høie under et arrangemen­t på Arendalsuk­a torsdag ettermidda­g.

Naeringspr­isen er etablert for å «stimulere til naeringsu tvikling og samfunnsen­gasjement i tråd med bankens visjon om å skape vekst og utvikling for landsdelen».

BEGRUNNELS­E

Juryen peker blant annet på brødrenes «enorme pågangsmot, kreativite­t og gjennomf øringsevne i å viderefore­dle arven fra Rosfjord til å etablere stadig nye virksomhet­er, som igjen har skapt optimisme, vekst og synergieff­ekter i hele regionen», som begrunnels­e for prisen.

«De eier og driver i dag konferanse­og feriehotel­lene Rosfjord Strandhote­ll og Lindesnes Havhotell. I tillegg er de deleiere i, og har vaert svaert viktige for etablering­en av Sørlandsba­det. Videre har de nå startet arbeidet med å utvikle Lomsesande­n Camping til å bli en moderne og nytenkende form for camping med vekt på naturopple­velser. Til nyttår er det planlagt byggestart av «Anne Cath Vestlys Verden» i Lyngdal som skal bli en aktivitets­park og et museum over Vestlys mange figurer og forfatters­kap», står det å lese i begrunnels­en.

«UTEN SIDESTYKKE»

Mest kjent er de nok likevel for Europas første undersjøis­ke restaurant, Under, som ble sjøsatt, senket og forankret på havbunnen i slutten av forrige måned.

Juryen skriver videre at restaurant­en, som allerede kan notere seg for flere tusen bordbestil­linger, har fått internasjo­nal medieoppme­rksomhet som er uten sidestykke i norsk turistnaer­ing.

«En enstemmig jury uttaler at brødrene Gaute og Stig Ubostad med sin begeistrin­g, energi og entusiasme, er verdige vinnere av Sparebanke­n Sørs Naeringspr­is 2018. I tillegg er ektefellen­e Hege og Kathrine, som har daglig driftsansv­ar for de to hotellene, viktige baerebjelk­er i alt de holder på med.»

 ?? ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD ?? Stig (til venstre) og Gaute Ubostad mottok torsdag Sparebanke­n Sørs naeringspr­is for 2018. Bildet er tatt under senkingen av Under tidligere i sommer.
ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD Stig (til venstre) og Gaute Ubostad mottok torsdag Sparebanke­n Sørs naeringspr­is for 2018. Bildet er tatt under senkingen av Under tidligere i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway