Fædrelandsvennen

Har booket 20 konferanse­r før oppstart

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Ni måneder før åpningen har Mandal Hotel allerede booket 20 konferanse­r i tillegg til vanlige bookinger, bryllup og arrangemen­ter.

Ni måneder før åpningen, har Mandal Hotel allerede booket 20 konferanse­r i tillegg til vanlige bookinger, bryllup og arrangemen­ter. De er forberedt på en hektisk oppstart.

– Skal vi få dette til, er det viktig å få fotfeste i spesielt konferanse­markedet gjennom stille vintermåne­der, sier hotelldire­ktør og medeier Lotte Fredriksen Syltevik.

Hun har budsjetter­t med en årlig omsetning på 40 millioner kroner og med 50 prosent rombelegg gjennom året.

– Det bør vaere et realistisk mål sammenlign­et med andre hotell av vår størrelse i et marked som lindesnesr­egionen. Mandals forrige hotell, Solborg, hadde for eksempel et belegg på 60 prosent, sier hun.

Byggingen av hotellet er nå bortimot halvgjort. I løpet av noen uker er veggene lukket. Om bare vel et halvt år kan innredning­en starte for alvor. Byggingen er i rute. Fortsetter det slik, rekker de fristen for den planlagte åpningsdat­oen 2. mai.

FERDIG MONTERTE BAD

Fra Litauen har det kommet ferdigmont­erte bad på paller og som allerede er plassert i bygget. Det er bare å fjerne plasten og rigge dem til i de 87 rommene med plass til vel 200 gjester.

– Nå er vi kommet så langt at jeg kan konsentrer­e meg om salg, sier Syltevik. Hun får sin nyansatte salgssjef, Kim Sørensen, med på laget fra september. Over nyåret starter ansettelse­ne av 30–40 personer til alle andre funksjoner i hotellet.

20 KONFERANSE­R

Neste år har hun fått bookinger til konferanse­r blant annet fra Kristiansa­nd Eiendom, Vest-agder tannlegefo­rening, KS Agder og Fylkesting­et i juni.

– Totalt er vi i ferd med å skrive kontrakter for 20 konferanse­r neste år og inn i vinteren, sier hun.

At hun har fått flere Kristiansa­nd-firma til å komme til Mandal, synes hun er spesielt gledelig. – De ønsker å arrangere konferanse­r ute av byen slik at de ansatte ikke blir spredt om kvelden, men er sosiale sammen her i Mandal, forteller Syltevik.

VIL ARRANGERE SELV

Direktøren sysler dessuten med tanken om selv å lage konferanse­r sammen med samarbeids­partnere. Da handler det om å lage et opplegg innenfor valgt tema, invitere foredragsh­oldere og gjester.

Framover blir det viktig for hotellet å lage opplevelse­spakker samme med naeringsli­v og andre i regionen. Blant annet er det inngått et samarbeid med selskapet Fly Sveve AS i Mandal som neste år skal tilby sightseein­g med sjøfly i området.

Andre ideer er å sørge for at gjestene kan komme seg til Båly og undervanns­restaurant­en Under.

Direktøren planlegger en storslått åpningsmar­kering 6. juni neste sommer. Da er hun sikkert på at hotellet er i gang for fullt og godt innkjørt.

GRATIS OVERNATTIN­G

– Vi skal forsøke å unngå å ha betalende gjester helt i starten som muligens må takle startprobl­emer. Det er eksempler på hotell som har hatt fullt belegg fra dagen én og som fikk store problemer med vannforsyn­ingen, sier Syltevik.

Derfor akter hun å tilby de som vil å bo gratis på hotellet i et døgn for nettopp å teste bygget.

– De kan bare melde seg?

– Ja, det er bare å kontakte meg!

BETALINGSV­ILLIGE

Én som gleder seg til hotellåpni­ng er turistsjef for Lindesnesr­egionen Erling Løfsnes.

– Det har vaert en sommer med svaert mye besøk i regionen der mange etterspør et kvalitetsh­otell i Mandal. Det er betalingsv­illige personer som trenger et slikt tilbud, sier han.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Direktør og medeier av Mandal Hotel, Lotte Fredriksen Syltevik, stående der resepsjone­n til nyhotellet blir. Byggingen er i rute for åpningen 2. mai neste år.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Direktør og medeier av Mandal Hotel, Lotte Fredriksen Syltevik, stående der resepsjone­n til nyhotellet blir. Byggingen er i rute for åpningen 2. mai neste år.
 ?? FOTO: INTERIØRFI­RMAET ROOM2ROOM ?? Slik blir resepsjons­området. Vinduene er vendt mot elva og Bryggegata på andre siden.
FOTO: INTERIØRFI­RMAET ROOM2ROOM Slik blir resepsjons­området. Vinduene er vendt mot elva og Bryggegata på andre siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway