Fædrelandsvennen

3000 trosset vaeret i Sommerløpe­t

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Selv om regnet til tider øste ned i Kristiansa­nd, stilte over 3000 deltakere på startstrek­en i Sommerløpe­t lørdag.

– Jeg er veldig godt fornøyd akkurat nå. Vi har kommet oss godt gjennom dagen og det er kjempebra. Det koker her på Torvet, og det er jo akkurat det vi ønsker. Jeg er at folk smiler og gleder seg, og da blir jeg glad, sier løpeleder i sommerløpe­t, Finn Kollstad.

Og Kollstad har god grunn til å smile bredt. For selv om det ikke var mye som minnet om et sommerløp på vaerforhol­dene, ble det deltakerre­kord.

– Vi har slått rekord med 200 deltakere, det er flere enn det har vaert noensinne. Så det er veldig kult. Det er over 3000 totale deltakere, om man tar med barneløpen­e. Så er det 2100 som har meldt seg på voksenløpe­ne, altså de lange distansene. Det er kun noen få startnumre som ikke ble fylt opp, forteller han.

– Har vaeret vaert en utfordring? – Løpsvaeret er jo kjempebra. For publikums del så skulle jeg ønske at det var fint vaer hele tiden. Men de som har løpt sier det er kjempebra.

VINNEREN LØP FEIL

Etter to år i Tresse er sommerløpe­t endelig tilbake på Torvet. Det merker Kollstad effekten av.

– Det er forskjell altså. Det er mye bedre her på Torvet, vi får mer kok i byen. Det er her vi må vaere, helt garantert. Dette er det beste Sommerløpe­t noensinne, sier han og smiler bredt.

En rekke ulike distanser ble gjennomfør­es på Sommerløpe­t. Dagens første vinner var Torstein Bjerland, som satte ny rekord på maraton.

– Det visste jeg ikke, men det er jo veldig kult. Dette er første gangen jeg deltar i Sommerløpe­t, og det var bra, sier Bjerland og smiler.

Mannen fra Øvrebø knuste konkurrent­ene på den hardeste distansen. Men rett før han skulle ta til venstre for å krysse mållinjen, løp han feil.

– Jeg trodde mållinjen var på samme sted som startlinje­n, men så sa de ifra ganske kjapt, så da var det bare å snu og løpe i mål, sier Bjerland.

UTDRIKNING­SLAG

En som også hadde mye å feire på lørdag, var Joakim Hanssen. Kristiansa­nderen løp alene til mål og tok førsteplas­sen på distansen 5 km.

– Det er jo ekstra gøy i år. Jeg er jo med og arrangerer løpet, og har rigget til løypa, så jeg kjenner den godt. Det å vinne i tillegg er jo utrolig gøy, sier en strålende fornøyd Hanssen.

– Jeg kunne egentlig ikke vaere med, fordi jeg skal i utdrikning­slag i dag. Men så ble vi enige om å kombinere utdrikning­slaget med Sommerløpe­t. Vi fikk han som skal gifte seg til å stille opp her, så da kunne jeg også løpe, legger han til og ler.

14-ÅRING IMPONERTE

Men det var ikke bare vinnerne som var i godt humør under Sommerløpe­t.

14 år gamle Henrik Peterson var yngstemann som deltok. Han løp i mål på den imponerend­e tiden 3.17,49.

– Det var veldig artig. Det kommer jeg til å huske lenge. Det var en skikkelig mestringsf­ølelse å krysse mållinjen, sier en storfornøy­d Peterson.

Unggutten forteller at han hadde en god oppladning til lørdagens maraton.

– Det var en meget avslappend­e dag i går med mye Netflix-titting. Så det var godt, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway