Fædrelandsvennen

Savnet mann funnet 18 mil unna

- ELLING SVELA

En dement mann i midten av 70-årene ble natt til søndag funnet på togstasjon­en i Kristiansa­nd, 18 mil unna institusjo­nen han forsvant fra.

Mannen ble lørdag kveld meldt savnet fra en institusjo­n i Egersund i Rogaland. Han ble sist observert i Egersund omtrent klokken 17, og meldt savnet rundt fire timer senere.

– Han er dårlig til beins og går sakte med rullator. Ta kontakt med politiet hvis du ser han ute på tur, oppfordret politiet i Rogaland.

Ifølge Dalane Tidende bodde mannen på institusjo­nen Lundeåne bo- og servicesen­ter, som ligger like i naerheten av togstasjon­en i Egersund.

Politiet i Egersund hadde i starten ikke noe holdepunkt for hvor de skulle lete, og det ble derfor ikke satt i gang noen leteaksjon. Men gjennom natten gjorde de undersøkel­ser for å finne ut om han hadde forlatt byen.

Det viste seg å stemme. – Han hadde tatt buss for tog fra Egersund til Kristiansa­nd, og satt på perrongen på jernbanest­asjonen i Kristiansa­nd da politiet fant ham klokken 04.35, sier operasjons­leder i Sørvest politidist­rikt, Helene Strand, til Faedreland­svennen.

Politiet hadde da allerede funnet ut at han måtte vaere i Kristiansa­nd, og hadde varslet kollegene i Agder.

En patrulje var ute og lette etter mannen da de fant ham på perrongen.

– Han skulle til Oslo. Det hadde han visst snakket om. Så det var nok målet for reisen, sier Strand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway