Fædrelandsvennen

Betalte, men fikk p-bot likevel

- TORBJØRN WITZØE

Uia-lektor er oppgitt over det han mener er mangelfull og misvisende skilting av parkerings­bestemmels­er ved campus Kristiansa­nd.

– Først ble jeg frustrert, så ble jeg sint. Ut fra skilting og informasjo­n som ble gitt både som tale og tekst på betalingsa­ppen til Easypark var det helt umulig å vite at ikke beløpet som var blitt betalt var tilstrekke­lig, sier universite­tslektor Roy Gunvar Tveit.

8. august parkerte den nyansatte universite­tslektoren elbilen sin under p-skiltet som hadde teksten «For ladbar motorvogn under lading mot avgift». Etter å ha benyttet betalingsa­ppen til Easypark og fått kvittering med ordlyden «betalingen utløper klokken 14.00», var han derfor mildt sagt forbauset over å finne den gule parkerings­boten på 600 kroner under vindusvisk­eren.

– Jeg kontaktet Europark som hadde skrevet ut boten. Der fikk jeg forklart at jeg bare hadde betalt for lading til bilen, og at jeg i tillegg til å betale på Easypark-appen skulle ha gått til en annen parkerings­automat 30 meter unna og betalt for selve parkeringe­n ved hjelp av bankkort, sier Tveit.

Han vil betale de 600 kronene som han fikk i bot eller straffegeb­yr, men akter å skrive en formell klage på det han mener er mangelfull skilting og informasjo­n om at en må betale to ganger for parkering når en samtidig lader.

I campus Grimstad må også elbilbruke­re betale for ladestrøm og parkering hver for seg, men der er det satt opp et skilt som minner elbileiern­e på at de må huske akkurat det.

Økonomidir­ektør Kjetil Hellang ved Universite­t i Agder sier at de ikke ønsker å gi elbileiere saerfordel­er, og at det i april derfor ble innført en ordning om at de i likhet med bensin- og dieselbile­iere må betale parkerings­avgift i tillegg til å betale for strømmen.

– Europark har slik jeg kan se i denne saken håndhevet parkerings­bestemmels­ene korrekt. Jeg kan likevel forstå at det er mulig å misforstå skiltingen, og vi vil derfor vurdere om det kan vaere aktuelt å sette opp et skilt som presiserer at det er nødvendig å betale for lading og parkering, slik det er gjort ved campus i Grimstad, sier Hellang.

Faedreland­svennen har gjort flere forsøk på å få en kommentar fra Europark uten å lykkes.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? På p-plassen for elbiler mellom fakultetsb­yggene og Hokus Pokus barnehage, er det ifølge Roy Gunvar Tveit umulig å vite hvordan en skal betale.
FOTO: TORBJØRN WITZØE På p-plassen for elbiler mellom fakultetsb­yggene og Hokus Pokus barnehage, er det ifølge Roy Gunvar Tveit umulig å vite hvordan en skal betale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway