Fædrelandsvennen

Vil satse på «de godt voksne»

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Gründertra­ngen fikk overtaket på Colleen Delaneskib­srud. Hun sa opp lederstill­ingen i NOV for å etablere tilbud for «de godt voksne» i den gamle mannskapsm­essa på Odderøya.

– Jeg grein litt da jeg sluttet. Jeg hadde verdens beste team som fikk lov til å drive med digital nyskaping i et stort konsern: apper, filmer og slikt. Faktisk ble det ti år, sier Colleen Delane-skibsrud (49).

Konsernet hun snakker om, er NOV. Etter å ha vaert med på tidenes opp- og nedtur i sørlandsk arbeidsliv, og etter å ha gått klar av fem nedbemanni­ngsrunder, valgte hun selv å si opp stillingen sin som «Global Marketing Director», med sjef i Houston og mye reising.

Hun ville heller bli gründer.

NØKTERN START

Prosjektet heter Solskinn og Latter, åpner 3. september i den fordums mannskapsm­essa på Odderøya og er et tilbud til godt voksne mennesker om trening, sosiale arrangemen­ter, enkle kaféretter og mer til.

Hva «mer til» betyr, vil hverken Colleen eller Even Kristianse­n (45) vaere veldig konkrete på, der de styrer med praktiske forberedel­ser.

– Vi skal snakke med folk og finne ut hva de helst ønsker å gjøre. Men vi har noen tanker om eksempelvi­s helse- eller reiserelat­erte foredrag, øl- og vinsmaking, turer i naerområde­t og kanskje fisketurer. Vi ønsker at folk skal trives og finne mening i hverdagen, sier Even.

Han og Colleen er naboer, venner og triatlon-kompiser. Da det etter hvert viste seg at begge syslet med tanker om å etablere et tilbud til de godt voksne, endte det opp med at de tok fatt sammen. For Colleen, som eier Solskinn og Latter AS, blir det fulltidsjo­bb. Even skal fortsette å vaere byggmester deler av uka.

OVER OG UNDER 60

– Hva betyr «godt voksne»?

– Å, det kan vaere folk både over og under 60. Treningsti­lbudet kommer blant annet til å omfatte «yoga for stive», pluss styrkeog balansetre­ning i sal. Vi har avtale med en flink trener, forklarer de.

Lokalene i mannskapsm­essa leies av Odderøya 100 Selskapslo­kaler AS fra mandag til fredag. Også fordi de skal vaere klare for selskapeli­ghet i helgene, blir det få treningsap­parater å se.

– Heller matter, baller og slikt, forklarer Even.

IKKE FØRSTE GANG

Colleen har vaert gründer før. Da hun og mannen flyttet fra Los Angeles til Fiskåtange­n med små barn, savnet hun amerikansk babyutstyr og startet like godt nettbutikk i 2006.

– Men det var altfor tidlig, så den avviklet jeg. En kjempefors­kjell fra den gang og til nå for en gründer, er sosiale mediers be- tydning, sier Colleen.

Hun har også vaert helt sentral i etablering­en av kvinnenett­verket Node Eyde Women (NEW).

INGEN TILSKUDD

– Får dere noen subsidier eller tilskudd?

– Nei. Men går dette bra, tar vi gjerne en prat med kommunen. Kan vi bidra til å holde eldre mennesker oppegående i to-tre ekstra år gjennom trening og sosialt samvaer, betyr det mange kommunale penger spart, sier Colleen Delane-skibsrud.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Colleen Delane-skibsrud valgte å si opp jobben som «Global Marketing Director» i Nov-konsernet, til fordel for gründer-satsing på Solskinn og Latter. Der, i den gamle mannskapme­ssa på Odderøya som Colleen og medhjelper Even Kristianse­n er avbildet utenfor, skal godt voksne mennesker tilbys trening og sosiale aktivitete­r.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Colleen Delane-skibsrud valgte å si opp jobben som «Global Marketing Director» i Nov-konsernet, til fordel for gründer-satsing på Solskinn og Latter. Der, i den gamle mannskapme­ssa på Odderøya som Colleen og medhjelper Even Kristianse­n er avbildet utenfor, skal godt voksne mennesker tilbys trening og sosiale aktivitete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway