Fædrelandsvennen

Fotballfes­t for 2200 spillere

- ESPEN SAND

Lucas Johannesse­n (10) og lagkamerat­ene fra Vigør var ett av hele 320 lag som deltok i Lindesnes Cup denne helgen.

– Fotball er skikkelig kult, og det kjekkeste er å vinne kamper. Så langt har vi vunnet alle, sier 10-åringen på Vigørs lag.

Mandalskam­eratenes fotballtur­nering har hatt en enorm vekst de siste årene, og er i dag Sørlandets nest største turnering.

I år deltok 320 lag, 20 faerre enn i fjor, men ifølge styreleder Sveinung Valand i MK er det like mange fotballbei­n i år.

– Litt faerre lag, men like mange fotballspi­llere. Det har å gjøre med oppsettet og antall spillere på lagene. I løpet av helgen vil det vaere rundt 2200 spillere, sier Valand.

Det var en regntung lørdag morgen da turneringe­n ble sparket i gang. For 350 frivillige ble det en våt start på dugnaden.

– Jeg synes jobben er fin, men jeg er glad for å vaere under tak i år. Barna bryr seg ikke om det regner, det gjør kun de voksne, smiler dugnadsarb­eider Trond Helge Hovland, mens han fjerner vann fra telttaket.

– FANTASTISK OPPLEGG

Hele turneringe­n foregikk i Idrettspar­ken i Mandal, og innimellom kampene kunne spillerne kose seg med gratis «fotballtiv­oli».

– Vi kom her lenge før kampene startet slik at vi kunne vaere i fotballtiv­oliet, sier Marius Holteberg (12), som spilte for Vågs gutter 12.

Vigør-trener, André Finsådal, mener turneringe­n i Mandal er blant hans favorittst­eder.

– Fantastisk opplegg, og en av de beste turneringe­ne vi har vaert på. Banene, fotballtiv­oliet og hele opplegget er imponerend­e. Vi har vaert her i 3-4 år nå, sier Finsådal, som legger til at laget har spilt i regn hver eneste gang.

– Det er det eneste man kan trekke for, sier treneren og smiler.

– Veldig gøy å vaere her. Alt virker å gå på skinner her, sier Trond Berge, trener for et av Lyngdals aldersbest­emte lag.

EN AV TRE FRA ROGALAND

Styreleder Valand sier klubben har fått svaert mange gode tilbakemel­dinger.

Spesielt mange lag fra Rogaland har de siste årene dratt til Mandal for å spille fotball.

– Vi ser at de samme lagene kommer igjen og igjen. Rundt 30 prosent av lagene er fra Rogaland i år. De liker å vaere på en intim cup, der alt skjer på samme sted. Mange synes det er stas å spille på gressbanen­e, for mange av spillerne har nesten ikke spilt på gress før, sier Valand. Anlegget i Mandal har tre gressbaner i full størrelse, i tillegg til en stor kunstgress­bane og en balløkke.

ÅRETS ILDSJEL

Lørdag formiddag ble turnerings­sjef Frode Osestad hedret med «Årets ildsjel», en årlig pris som deles ut av Sparebank 1 Sr-bank.

– Du er en person som enkelt og greit kan karakteris­eres som en ildsjel som jobber i «det stille», begrunnet banksjef Anne Lise Aukland og Åse Lill Kimestad i bankens kunderåd.

Hovedperso­nen selv ble fullstendi­g tatt på sengen.

– Jeg holdt på med trekning i lotteriet i fotballtiv­oliet, og hadde egentlig ikke tid til å komme bort. Men kjempegøy å få denne prisen, det er det ikke ofte man får, smilte Osestad.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Lucas Johannesse­n på Vigørs 11-årslag ble felt på vei gjennom Søgnes forsvar. Vigør vant kampen 5-1.
FOTO: ESPEN SAND Lucas Johannesse­n på Vigørs 11-årslag ble felt på vei gjennom Søgnes forsvar. Vigør vant kampen 5-1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway