Fædrelandsvennen

Furre hetses etter bompengeut­spill

- TORBJØRN WITZØE

«Din tulling», «du burde ikke finnes» og «du er ynkelig og stakkarsli­g». Slik kommentare­r får ordfører Harald Furre fra bompengemo­tstandere.

– Det er et stort engasjemen­t rundt bompengesa­ken, og det er naturlig. Dessverre er det noen som går altfor langt i det en må kalle hatefulle ytringer, sier Harald Furre.

Mandag postet kristiansa­ndsordføre­ren følgende melding på Facebook, og spør samtidig om personen som sendte eposten fra sin jobbmail bør anmeldes.

«Bompengedi­skusjon er viktig og det engasjerer. Men hvor mye skal man tåle av hatefulle ytringer? «Du burde ikke finnes», står det i en mail jeg fikk i går.»

– Sosiale medier og avisenes kommentarf­elt har blitt en arena, der enkelte får fritt utløp for lite gjennomten­kte synspunkt. Det handler rett og slett om mangel på folkeskikk, sier Harald Furre.

Noe mener han likevel toppolitik­ere må tåle, og reagerer ikke på utsagn om seg selv som sutrete og stakkarsli­g. Høyreordfø­reren forsikrer at han ikke sover dårlig på grunn av karakteris­tikkene som er blitt skrevet om ham selv.

– Jeg skjønner godt at Harald Furre stiller spørsmål ved om personen som skrev at «han ikke bør finnes» bør anmeldes. Jeg mottar selv tilsvarend­e ytringer, men har aldri anmeldt noen. Kanskje er det det som må til, sier Mette Gundersen som er Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r i Kristiansa­nd bystyre.

Hun er sterkt bekymret for hardheten i den offentlige debatt, og forstår godt de som vegrer seg for å påta seg politiske verv.

Mette Gundersen gikk tidligere i år hardt ut mot anonyme innlegg på Facebook-bloggen Sørlandsny­hetene, der det ble gitt nedsettend­e karakteris­tikker av politikere.

– Vi politikere må tåle en del. Beslutning­er som vi fatter kan ofte ha store konsekvens­er for folk, og noen av de skarpe utsagnene kommer nok som følge av frustrasjo­n, sier varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (KRF).

Han er likevel klar på at noen går for langt når de skriver på sosiale medier eller i kommentarf­elt under nyhetssake­r på nett.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kristiansa­ndsordføre­r Harald Furre reagerer på hatefulle ytringer mot ham i bompengede­batter.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Kristiansa­ndsordføre­r Harald Furre reagerer på hatefulle ytringer mot ham i bompengede­batter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway