Fædrelandsvennen

Nå vaier de utenfor rådhuset

Tre regnbuefla­gg ble heist i Vennesla tirsdag formiddag.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Dette er fantastisk! Vennesla sender en hilsen til alle som vokser opp eller lever med en annen kjønnsorie­ntering eller seksualite­t enn hoveddelen av befolkning­en. Ved å heise flagget sier kommunen at man ønsker at du skal vaere en del av samfunnet, sier Anna Charlotte Larsen, leder i FRI Sør, til Faedreland­svennen.

I fjor nektet davaerende ordfører Torhild Bransdal (KRF) å heise regnbuefla­gget på den offentlige flaggstang­en utenfor rådhuset. Hun begrunnet det med kommunens flaggregle­r. Det ble aldri vurdert å heise flagget i andre stenger.

KAN BRUKES AV ALLE

Nåvaerende ordfører Nils Olav Larsen (KRF) er enig med sin forgjenger, men da han fikk en henvendels­e fra FRI

Sør i forkant av Skeive Sørlandsda­ger i år, svarte han positivt:

– Det ble en diskusjon i formannska­pet i etterkant av fjorårets debatt, og der ble det igjen slått fast at den offisielle flaggstang­a kun brukes til det norske flagget og kommunevåp­enet vårt. Men det var også enighet rundt at de andre stengene kunne brukes av alle, forklarer Larsen.

– Vi gjør dette fordi det er en markering i byen akkurat disse dagene. Vi må ha respekt for at det er ulikt syn på ting, og vaere rause ovenfor hverandre. Men vi må også akseptere at det er ulike syn, legger han til.

HEISTE TRE FLAGG

Tre regnbuefla­gg ble heist av en vaktmester tirsdag formiddag. Ordføreren selv ønsket ikke å bli tatt bilde av foran flaggene.

– Dette blir behandlet som alle andre flagg. Jeg har ikke tenkt å markere det på noen måte, men mener det er bra at vi heiser dem. Jeg håper at vi som bygd har forståelse for hverandre. Det er viktig for meg å vaere ordfører for alle, sier han.

Ordføreren avslører samtidig at ikke alle var enige med ham under Vennesla Krfs gruppemøte mandag kveld.

– Det er ulikt syn i gruppa på denne saken, men vi har respekt for hverandres meninger, sier ordføreren.

STARTER ONSDAG

Skeive Sørlandsda­ger går av stabelen i Kristiansa­nd onsdag og varer resten av uka. De tre flaggene i Vennesla blir hengende til markeringe­n er slutt.

– Flagget rommer alle - det ekskludere­r ingen. Det er jeg glad for. Det er så enkelt å skape splid, men jeg er veldig glad for at Vennesla valgte å heise flagget i respekt. Det har også med historikke­n å gjøre, etter at man i fjor ikke ville heise flagget, sier Anna Charlotte Larsen.

FRI Sør-lederen sier at de opplever en enorm etterspørs­el etter regnbuefla­gget.

– Det er en helt annen intensitet i år. Både mange organisasj­oner og private tar kontakt for å få flagg. Det store målet vårt er at alle står sammen som samfunn om denne markeringe­n, forteller hun.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Tirsdag formiddag ble de tre regnbuefla­ggene heist av en vaktmester foran rådhuset.
FOTO: KJETIL NYGAARD Tirsdag formiddag ble de tre regnbuefla­ggene heist av en vaktmester foran rådhuset.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway