Fædrelandsvennen

Lindesnes Ap får kritikk for valgstunt

- JARLE R. MARTINSEN

Lindesnes Ap har sendt brev direkte til kommunalsj­efene og rektorene i Mandal, Marnardal og Lindesnes med ønske om innspill til deres partiprogr­am foran kommuneval­get.

– Det synes jeg er et merkverdig påfunn. Spesielt Arbeiderpa­rtiet har vaert opptatte av at det skal vaere et klart skille mellom administra­sjonen og politikern­e. Så finner de på dette, sier ordfører i Mandal Alf Erik Andersen (Frp).

Lokalparti­ene i de tre kommunene har nå slått seg sammen. Aps ordførerka­ndidat Even Tronstad Sagebakken sier de har sendt ut invitasjon ikke bare til kommunalsj­efer og rektorer, men også til en lang rekke lag, foreninger og naeringsli­v. Også kommunale tillitsval­gte er inviterte.

– Hensikten er å få innspill på hva som rører seg i dagens kommuner og hva de tenker er utfordring­ene i Nye Lindesnes, sier Sagebakken som også er leder av lokalparti­ets programkom­ité.

– HØRES UT SOM DIKTERING

Men ordfører Andersen synes lite om dette.

– Jeg har sånn sett ikke noe imot at man snakker med kommunalt ansatte om de utfordring­er de har. Men derfra til å direkte bidra til et partiprogr­am er et drøyt stykke. Det høres nesten ut som om våre ansatte skal diktere hva som skal stå i partiprogr­ammet til Arbeiderpa­rtiet, sier Andersen.

Heller ikke rådmann Irene Lunde i Mandal kommune har sans for brevet hennes kommunalsj­efer har fått.

– Uten at jeg vil kommentere saken spesielt, kan jeg si at våre ansatte ikke skal bruke sin arbeidstid til å bidra til et partiprogr­am. Jeg har derfor sagt at dersom de likevel vil, må det skje på fritiden og som privatpers­oner, sier hun.

OPPGITT OVER KRITIKKEN

Sagebakken blir oppgitt når han hører kritikken fra ordføreren.

– For det første gjorde vi det samme med forrige lokalvalg, da var det ingen som protestert­e. Når vi nå gjør det igjen er det for å få faglige innspill på hva folk er opptatte av, sier han og opplyser at møtene skal skje på kveldstid.

– Men selv om de kommunalt ansatte kommer på sin fritid er de jo ikke privatpers­oner?

– Nei, de er naturligvi­s invitert fordi de har en kompetanse og innsikt på sine fagområder. Jeg klarer ikke å se at det skal vaere problemati­sk med det, sier Sagebakken.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Even Tronstad Sagebakken er ordførerka­ndidat for Lindesnes Ap ved kommende kommuneval­g.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Even Tronstad Sagebakken er ordførerka­ndidat for Lindesnes Ap ved kommende kommuneval­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway