Fædrelandsvennen

Åpnet byens eneste rendyrkede barbersalo­ng

- DAMARES STENBAKK

Dinya Walid (23) fra Vågsbygd åpnet nylig Kristiansa­nds eneste rendyrkede barbersalo­ng, som tilbyr tradisjone­ll barbering med kniv i retrointer­iørmiljø.

– Det har ikke vaert et saerlig stort tilbud av barbersalo­nger i Kristiansa­nd. Vi fikk høre flere ganger at vi burde åpne siden mannen min er så pass flink i det han gjør, så da ønsket vi å satse på å åpne et selv, sier Dinya Walid, daglig leder ved salongen.

Barbersalo­ngen The Man Cave Barber Lounge åpnet nylig i Markens gate, og ekteparet har allerede opplevd nysgjerrig­het fra nye kunder.

Det finnes et par herrefrisø­rer i byen som tilbyr trimming av skjegg.

– Dette er den første plassen som tilbyr noe mer for menn, uten at det er andre damer som steller håret ved siden av. Flere menn mener det er viktig å se stelt ut og føle seg bra, forklarer Walid.

– Damer har jo negl- og hudpleiesa­longer å gå til for velvaere. I en barbersalo­ng har menn et sted å gå til for pleie og velvaere, legger hun til.

– I dag lar de fleste menn skjegget sitt gro, og de ønsker å ta bedre vare på det, sier Ali Osman.

Vanja Mikalsen, frisør ved A-salong, har tidligere jobbet sammen med Ali Osman og ønsker sin tidligere kollega velkommen som ny konkurrent.

– Det er helt konge at Ali har startet opp. Han tilbyr noe helt annet enn oss, så det er bra vi får en gjennomfør­t barberer i byen, sier hun.

Ruth Fosselie, eier av frisørsalo­ngen «Barberer’n» i Rådhusgata, har drevet i 19 år.

– Vi har en fast kundebase og et godt grep på markedet. Det er bra med konkurrent­er, men dette er bare et nytt tilskudd i byen, sier Fosselie.

Frisørsalo­ngen Herreklipp­en som holder til i Holbergsga­te tilbyr klipp til menn, i tillegg til trimming av skjegg, men ikke barbering. I Dronningsg­ate har du Håkons frisør som tilbyr herreklipp og trimming av skjegg. Og Sizar herrefrisø­r hevder de gjør herreklipp og barbering til menn.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Barbersalo­ngen er lokalisert i samme bygg som Renates dagspa i Markensgat­e 2.
FOTO: DAMARES STENBAKK Barbersalo­ngen er lokalisert i samme bygg som Renates dagspa i Markensgat­e 2.
 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Dinya Walid (f.v.) står for den daglige driften bak den nyetablert­e barbersalo­ngen, mens Jerry Carew og Ali Osman tar seg av skjeggeste­llet.
FOTO: DAMARES STENBAKK Dinya Walid (f.v.) står for den daglige driften bak den nyetablert­e barbersalo­ngen, mens Jerry Carew og Ali Osman tar seg av skjeggeste­llet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway