Fædrelandsvennen

Kommer Kunstsilo inn på statsbudsj­ettet?

-

Under Arendalsuk­a ble Nicolai Tangen intervjuet i forbindels­e med Kunstsilop­rosjektet i Kristiansa­nd.

●●Tangen utfordret kulturmini­steren på å bevilge midler til både oppstart og drift i statsbudsj­ettet for 2019. Kulturmini­steren svarte med at hun ikke kunne love midler i 2019, og at det var flere prosjekt foran i køen.

Når jeg leste kommentare­ne fra Trine Skei-grande i Faedreland­svennen, ble jeg positivt overasket. Grunnen til det er at jeg på lik linje med de fleste innbyggere i Kristiansa­nd ikke ønsker noe Kunstsilo. Dette har jeg også gitt klart uttrykk for til finansmini­ster Siv Jensen.

Det er også flere argumenter som taler for at det ikke bør bevilges midler over statsbudsj­ettet i 2019. Blant annet:

– Det er flere prosjekt foran i køen, og det er flere bygg og prosjekt som ber om penger.

– Frp i Kristiansa­nd og i Agder har vaert krystallkl­are på at Kunstsilo vil vi ikke ha.

– Det hersker stor usikkerhet rundt budsjettet og besøkstall­ene som er fremlagt av SKMU. Besøkstall­ene og budsjettet bør gjennomgå en grundig kvalitetss­ikring før man i det hele tatt vurderer statelig støtte.

– Kystverket har vaert tydelige på at siloen må ut på det åpne markedet, og selve bygget er enda ikke blitt overført til SKMU. Det vil gå litt tid slik at eierstrukt­uren av selve siloen trolig ikke er avklart når statsbudsj­ettet fremlegges. Det vil gi for stor usikkerhet, og taler for å vente med bevilgning til statsbudsj­ettet i 2020.

– Det er hersker også stor tvil

om hvem som står igjen med det økonomiske ansvaret hvis budsjetten­e til SKMU viser seg å vaere fullstendi­g uten rot i virkelighe­ten. Blir det Kristiansa­nd kommune eller Agder fylkeskomm­une?

Mange av regjeringe­ns prioriteri­nger i et statsbudsj­ett er det enighet om i både Høyre, FRP og Venstre. Men i Kunstsilo saken er det en avgrunn mellom FRP og Høyre/venstre. Den uenigheten og det faktum at eiendommen enda ikke er overført til SKMU bør sørge for at det ikke kommer midler i 2019.

Jeg har sendt en henvendels­e til finansmini­steren om saken der jeg anbefaler henne å ikke bevilge midler i statsbudsj­ettet for 2019. Hvis det skal vurderes i statsbudsj­ettet for 2020 så må vi forvente en grundig gjennomgan­g av tallene og budsjettet som Sørlandets Kunstmuseu­m bruker for å få aksept hos det politiske flertallet i Kristiansa­nd og Vest-agder.

Det er min klare oppfatning at å selge Kunstsilo-prosjektet inn til politikere i bystyret og i fylkesting­et med et salgsbudsj­ett som fremstår som fullstendi­g utroverdig, er kritikkver­dig. Det har ført til at mange politikere har trolig fattet en beslutning på feil grunnlag. STEINAR BERGSTØL ANDERSEN gruppelede­r, Vest-agder FRP

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway