Fædrelandsvennen

Rettighete­r i Palestina

-

Først må jeg takke leder for Palestinak­omiteen i Vestagder, Steinar R. Berge, for svar – «igjen».

●●Eller som jeg vil uttrykke det: Mangel på svar!

I innlegget påstår han at jeg mener «palestiner­e og Palestina er et Israelfien­dtlig påfunn». Hans påstand er ikke nødvendigv­is riktig, for palestiner­e og Palestina er så mye, avhengig av hvordan man ser på det. Men jeg syns definitivt at Berge selv bekrefter at Palestinak­omiteen i Norge er «et Israel fiendtlig påfunn».

Dette gjør han ved at han stilltiend­e bekrefter mine påstander i innlegg av 03.08.18, hvor jeg oppsummere­r hva Palestinak­omiteen støtter og står for. Dette var avklarende for meg, og forhåpentl­igvis for debattens lesere. Så jeg takker hjertelig for avklaringe­n.

Jeg konstatere­r og visste at Berge ikke kunne svare på de 11 enkle spørsmålen­e som jeg stilte 03.08.18 om Palestina og palestiner­nes historiske rettighete­r i området. Berge er selvsagt velkommen til å stille meg de samme 11 spørsmålen­e relatert til Israel.

Jeg har svar, og de svarene dokumenter­er Israels historiske rettighete­r til landet. Ut fra det vi leser i historiske skrifter, kan vi konstatere at jødene er det eneste folkeslage­t som fortsatt eksisterer av de som bodde i landområde­t i historisk tid. Jødene er derfor urbefolkni­ngen hvorav noen har bodd der hele tiden og bekreftet sin rett til landet, og hvorav noen er kommet tilbake til landet hvor folket deres hadde sitt opphav. Zionisme og drømmen om å returnere til Zion (Israel) er ikke et moderne påfunn. Vi vet fra jødiske historiske og religiøse skrifter at jøder i landflykti­ghet har hele tiden hatt og oppretthol­dt et ønske, en bønn og en forventnin­g om å vende tilbake til sitt opprinnel sesland og sitt fedreland.

Og det ønsket har de hatt uansett hvem som har okkupert, befolket eller krevd retten til landet. JAN NORDSTOKKÅ Søgne

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway