Fædrelandsvennen

Flytter til Kina som ballettins­truktør

- KRISTIANSA­ND JULIE SØRENSEN MOLVIK

Hun ble håndplukke­t til jobben før hun var ferdig med studiet. I slutten av august flytter Stina Bjelland (22) til Kina for å jobbe på en anerkjent, internasjo­nal danseskole.

– Det blir spennende å laere hvordan de får til å oppfostre elever til et veldig høyt nivå i ung alder, forteller Bjelland om grunnen til at hun takket ja til jobben.

Først som 16-åring valgte hun å satse innen dans.

Rett fra studiet, landet hun jobb på den anerkjente danseskole­n The Conservato­ry of Internatio­nal Style and Cultural Arts (CISCA) i Beijing. Hun ble nettopp ferdig med sin utdannelse som dansepedag­og på Royal Academy of Dance (RAD) i London – en av de største organisasj­onene innen dans i verden.

IKKE PLANLAGT

Men i utgangspun­ktet hadde hun ikke planlagt å forlate Norge i det hele tatt.

– Det er ikke samme mulighet her hjemme til å få pedagogikk­utdannelse i klassisk ballett.

Mens det om sommeren er høytid for audition og jobbjakt for andre dansere, hadde Bjelland sikret seg jobb allerede i februar. De besøkte skolen hvor Bjelland gikk i vinter, og det ene førte til det andre.

CISCA ble opprettet i 2009, og Nettmagasi­net «Time Out Beijing» omtaler skolen som en av byens beste.

UNGE TALENTER

Kina er kjent for sin dyrking av talenter i ung alder, og Bjelland skal undervise barn fra tre til seksten år på fulltid. En full arbeidsuke er 40 timer.

– Det virker som om institutte­t har et sunt forhold til trening. De har både lavter skeltilbud, og eliteklass­er for dem som har talent og vil satse. Det er det jeg syns er interessan­t å vaere en del av, og se hvordan funker.

– Jeg vil vaere engasjert i kulturlive­t her. Gjennom mine år som danser, har jeg vaert med på så mange oppsetning­er, både i regi av Kilden og Sharrons. Det er gode minner som jeg vil bringe videre.

– HØYT NIVÅ

Sharron Louise Roberts eier og driver Sharrons Dansestudi­o, hvor Bjelland har danset siden hun var seks år.

– Stina er på et høyt nivå, og har alltid jobbet skikkelig hardt. Hun er veldig målbevisst, sier Roberts.

Danseinsti­tuttet holder et høyt nivå, forteller hun.

– De har på mange måter «headhuntet» de som de vil ha, for å finne de beste. Hun får nok virkelig utfordret seg.

– Hvordan tror du det er å jobbe som dansepedag­og i Kina, sammenlign­et med Norge?

– Jeg tror man blir veldig sett opp til som pedagog i Kina, fordi det er å vaere flink i noe er viktig der.

 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Med en utdannelse som dansepedag­og fra en av verdens mest anerkjente organisasj­oner innen dans, skal Stina Bjelland fra Dvergsnes nå flytte til Beijing for å starte sin karriere.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Med en utdannelse som dansepedag­og fra en av verdens mest anerkjente organisasj­oner innen dans, skal Stina Bjelland fra Dvergsnes nå flytte til Beijing for å starte sin karriere.
 ?? ARKIVFOTO ?? Sharron Louise Robert eier og driver Sharrons Dansestudi­o, hvor Bjelland har danset siden hun var barn.
ARKIVFOTO Sharron Louise Robert eier og driver Sharrons Dansestudi­o, hvor Bjelland har danset siden hun var barn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway