Fædrelandsvennen

Gamleklubb­en: – Agenter presset ham til å rømme Starts millionsig­nering: – Det var mitt eget valg

Ukene før Adeleke Akinyemi (20) ble en av tidenes dyreste Start-spillere, rådet det fullt kaos. Fortsatt er spilleren og klubben uenig om hva som egentlig skjedde.

- KRISTIANSA­ND/VENTSPILS TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Fotball betyr alt for meg. Det er livet mitt.

Adeleke Akinyemi smiler. Ting har begynt å normaliser­e seg etter en hektisk «deadline day» som gikk rett inn i noen få treningsda­ger før debuten mot Strømsgods­et.

To dager senere har laget hatt like mange dager fri, og nigerianer­en tar seg tid til å prate med F a ed re landsvenne­n.

Adeleke Akinyemi ble kjøpt fra latviske Ventspils, for det som skal vaere tidenes nest høyeste sum Start har betalt for en spiller. Brasilians­ke Ygor er den dyreste, da han kom for 10 millioner kroner fra brasilians­ke fotball i 2006.

I siste time av overgangs vinduet ankom han Kristiansa­nd, til lettelse for både supportere og klubb.

FORSVANT I FLERE DAGER

I ukene i forveien hadde han vaert i krangel med Ventspils. Ifølge nigeriansk­e medier handlet det om å skrive under ny kontrakt for å slette en utkjøpskla­usul. Akinyemi forsvant fra klubben, og Ventspils tok kontakt med politiet.

– Det var en misforståe­lse. De sa jeg måtte signere noen dokumenter, men jeg sa jeg ikke ville, sier Akinyemi i dag. Klubben benekter dette.

– Vi var sikker fra første dag på at vi hadde alt det juridiske korrekt. Vi mener han ble påvirket av en tredjepart som fortalte Adeleke at vi ikke ønsket å selge ham, og at de skulle gjøre det for ham. Han ble bare påvirket av andre til å rømme, for å presse gjennom et salg, sier Sergej Usachov, administre­rende direktør i Ventspils til F a ed re landsvenne­n.

Direktøren sier Akinyemi var borte i cirka fem dager fra klubben, og forteller at de raskt tok kontakt med politiet da de forsto at han ikke var å finne.

– VILLE HA MER PENGER

– Representa­ntene hans prøvde å utpresse oss. De ønsket at vi skulle signere noen dokumenter som ga mer penger til agentene i forbindels­e med en overgang, ellers så ville de selge spilleren selv. Problemet er at det er klubben som har rettighete­ne til spilleren. Så vi sa at de må bare prøve, men da ville de få sanksjoner fra UEFA og FIFA. Etter hvert forsto de feilen de hadde gjort, og gjorde retrett, sier Usachov, som forteller at Akinyemi i etterkant ba om unnskyldni­ng til laget og klubben.

Akinyemi selv har en litt annen versjon.

– Det ble en diskusjon, og jeg valgte å reise fra klubben. De prøvde å finne meg, og de kontaktet politiet. Da vi kom i kontakt sa jeg at jeg ikke ønsket å skrive under på noe, og at jeg ville forlate klubben, sier Start-spilleren.

Han avviser at det var agenter eller andre som presset ham til å rømme fra klubben.

– Det var mitt eget valg. Det handlet ikke om agenter, men at jeg ikke ville signere avtalen de hadde for meg, sier Akinyemi, som bekrefter at han snakket med politiet.

– Da jeg kom tilbake fikk jeg beskjed om at hvis en klubb kom med et godt nok tilbud, så skulle jeg få gå. Jeg har et godt forhold til klubben nå. Jeg snakket med Sergej i går, så det er «all good». De beklaget til meg, og jeg til dem, sier Akinyemi.

Ventspils-direktør Usachov tror Akinyemi har laert mye av saken.

– Det var nok en veldig god lekse for ham, og dette laerer han helt sikkert av, sier Usachov.

– FLERE KLUBBER ØNSKET MEG

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start sier de ikke har vaert involvert i bråket mellom Akinyemi og Ventspils.

– Det har komplisert kommunikas­jonen litt, men etter hvert

som vi fikk innpass i Latvia og fikk pratet med spilleren så hadde de hatt en oppklarend­e samtale mellom seg, og da var alt greit, sier Karlsen.

Som ikke er bekymret over at Akinyemi igjen skal finne på å stikke av fra Start med tiden.

– Nei, vi har fått den forklarte versjonen av spilleren, som han har lagt frem, og vi har fått en versjon fra klubben. Det virker som det har vaert misforståe­lser som de har ryddet opp i. Spilleren uttrykker at han er veldig fornøyd med å vaere her i Norge, sier Karlsen.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Adeleke Akinyemi har lagt bråket i Ventspils bak seg. Nå skal han score målene som holder Start over nedrykksst­reken.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Adeleke Akinyemi har lagt bråket i Ventspils bak seg. Nå skal han score målene som holder Start over nedrykksst­reken.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway