Fædrelandsvennen

– Hatt en veldig fin utvikling

-

●●Akinyemi kom til Ventspils som 17-åring, etter å ha blitt plukket opp av akademiet Real Saphire i Nigeria. Som ung 17-åring forteller han at det var tøft å reise alene fra Nigeria.

– I begynnelse­n er det tøft, men du må ikke gi opp. Man må fortsette å vise det man kan, og fortsette å kjempe. Kun da blir man bedre, sier Akinyemi.

Ventspils-direktør Sergej Usachov minnes et rått fysisk talent som ankom klubben første gang.

– Han hadde noen naturlige ferdighete­r i styrke og fart. Vi ønsket å utvikle ham til å bli en fotballspi­ller, ikke bare en løper. Taktisk hadde han ingenting. Men han har hatt en veldig fin utvikling hos oss, og har laert mye om hvordan han skal posisjoner­e seg og hvordan han finner de beste rommene. Han er aller best når han får rom å løpe i, sier Usachov, som unner Akinyemi all mulig suksess.

Nå er roen tilbake for Adeleke Akinyemi. Samtidig vil han snart få kjenne på presset fra prislappen som er satt på ham, i tillegg til at mange forventer at spissen skal åpne målkontoen så snart som mulig.

– Det var mange klubber som ønsket meg, og jeg kunne ikke åpne telefonen min uten å ha 40–50 meldinger fra mange fans fra Tyrkia og Israel og andre land som ville ha meg til klubben. Men Start ville ha meg, og jeg følte meg veldig ønsket her. Nå skal jeg gjøre alt for å hjelpe laget med å unngå nedrykk, sier Akinyemi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway