Fædrelandsvennen

Mener dette er mobbing

– Ren mobbing, sier Frp-politiker Egel Terkelsen om gjengen som stiller i politiske møter med «Gjør Søgne greit igjen» på brystet.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

Budskapet på denne t-skjorta provoserer Søgne-politiker Egel Terkelsen (Frp).

– Ja, på spørsmål fra Søgne og Songdalen Budstikke om hvordan jeg opplever det når de kommer i t-skjorter, svarte jeg det, sier Egel Terkelsen, formannska­pspolitike­r for Frp.

Siden 16. mai har gruppa vaert fast innslag under møter i formannska­pet og kommunesty­ret i Søgne, iført t-skjorter med påskriften «Gjør Søgne greit igjen».

– HAN HAR MAKTA, IKKE VI

– Hvordan opplever dere at Egel Terkelsen føler seg mobbet av dere?

– For å påberope seg mobbing, må det vaere et skjevt styrkeforh­old. Her er det Egel Terkelsen som sitter med makta, ikke vi, sier Ann Kristin Liland, mor til Robert Liland, som vant over Søgne kommune i en mobberetts­sak i 2013.

– Vi utøver direkte demokrati, Terkelsen tilhører et flertall som baserer seg på å bryte norsk lov. Det er ikke demokratis­k. Demokratie­t er bygd på at lovverket følges. Terkelsen bør lese seg opp på definisjon­en av mobbing: at noen utøver ondsinnede handlinger over tid, og hvor det er et skjevt styrkeforh­old, sier Liland.

– KIKKER IKKE DEN VEIEN

På oppfordrin­g fra Faedreland­svennen om å utdype hvorfor han opplever t-skjorte-budskapet som mobbing, svarer Terkelsen slik: – Jeg har ikke behov for det. – Hva er din definisjon på mobbing?

– At hvis noen føler seg mobbet og sier fra, bør det respektere­s. – Hvordan mobber de deg? – Folk må gjøre det de vil for meg. Jeg kikker ikke den veien. Jeg forholder meg ikke til dem.

– Mobbing er en alvorlig sak, føler du deg rammet av at de sitter på benken med t-skjorter?

– Jeg uttaler meg ikke noe mer.

MOBBEKORTE­T

Inger Grete Lia Stålesen sier at de tvert imot vil vise at de er imot trakasseri­ng, og at de støtter varslerne som vant over kommunen i retten.

– Nå er de sykmeldt igjen, og trenger all støtte de kan få. Vi sitter stille her for å vise at mobbing ikke tolereres. Da blir det nesten latterlig av en politiker å dra mobbekorte­t. Vi mobber ikke, vi støtter de som er utsatt for mobbing, presiserer hun.

– Mobbing er dypt alvorlig, og invalidise­rer familier. Det bør Egel Terkelsen ta inn over seg når han sier at vi mobber ham, mener Ann Kristin Liland.

– LITE HENSIKTSME­SSIG

Arild Berge (V) opplever gruppa provoseren­de.

– Jeg brukte det ordet i et intervju med Søgne og Songdalen Budstikke. Det de holder på med er lite hensiktsme­ssig for å komme videre. Personlig opplever jeg det ikke ubehagelig, men tror de er med på å oppretthol­de sterke fronter, mener han.

– Er ikke engasjemen­t fra innbyggern­e velkomment?

– Jo, men jeg er i tvil om det er med på å løse opp i utfordring­ene vi står i.

– Varslerne er sykmeldte igjen. Hvordan vil du løse det?

– Det forteller hvor alvorlig situasjone­n er, men jeg oppfatter at administra­sjonen jobber med dette.

– VISER ENGASJEMEN­T

Bjørn Egeli (Ap) sier han synes det er hyggelig med tilhørere.

– At folk bryr seg om det som skjer med kommunens tjenester og passer på at vi politikere forvalter de oppgavene vi er satt til å utføre på en god måte, er positivt.

– Føler du deg støtt av budskapet på t-skjortene?

– Nei. Vi jobber jo for å gjøre Søgne til et godt sted å bo. Det er bare hyggelig at de er til stede og engasjerer seg, sier han.

Knut Henriksen (Ap) og Jack Andersen (H) sier også at de ikke reagerer hverken på tilstedeva­erelsen eller budskapet til «Gjør Søgne greit igjen».

– Det er ikke noe å irritere seg over, mener Henriksen.

– Egel Terkelsen sier han oppfatter det som mobbing?

– Jeg tror ikke det er deres budskap, eller intensjon, svarer Jack Andersen.

Ordfører Astrid Hilde (Ap) opplyser at administra­sjonen vil orientere om situasjone­n for de sykmeldte varslerne i neste møte i formannska­pet.

 ??  ??
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? I t-skjorter med påskriften «Gjør Søgne greit igjen» sitter disse personene på første rad av tilhørerbe­nken på politiske møter. Det provoserer enkelte Søgne-politikere. F.v Per Svein Liland, John Macleod, Inger Grete Lia Stålesen, Ann Kristin Liland, Tove Macleod.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD I t-skjorter med påskriften «Gjør Søgne greit igjen» sitter disse personene på første rad av tilhørerbe­nken på politiske møter. Det provoserer enkelte Søgne-politikere. F.v Per Svein Liland, John Macleod, Inger Grete Lia Stålesen, Ann Kristin Liland, Tove Macleod.
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Egel Terkelsen (Frp) bekrefter at han oppfatter budskapet om å gjøre Søgne greit igjen, som mobbing.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Egel Terkelsen (Frp) bekrefter at han oppfatter budskapet om å gjøre Søgne greit igjen, som mobbing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway