Fædrelandsvennen

Klager på kommunens vedtak

Svein Frustøl godtar ikke politikern­es vedtak i hussaken hans. Dermed er det klart for en ny runde om den omstridte boligen.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

Svein Frustøl godtar ikke politikern­es vedtak i den omstridte hussaken i sentrum av Nodeland, men byggingen fortsetter. Politikern­e sa nei til ekstra nedkjørsel til parkerings­kjeller og en støttemur.

– Med hensyn til klagen, så er den ført i pennen av ansvarlig søker, begrunnet i plan- og bygningslo­ven. Selv har jeg ikke sett den, sier Svein Frustøl.

– Men det er du som er huseier og skal bo i huset?

– Ja.

– BURDE IKKE VAERT GODKJENT

Da planutvalg­et behandlet byg- gesaken før sommerferi­en, sa utvalgets leder Svein Reidar Heivoll (Sp) at prosjektet aldri hadde blitt godkjent hvis det hadde blitt politisk behandlet tidligere.

Eneboligen som er under bygging i sentrum av Nodeland har fått naboene til å rase, og i juni havnet byggesaken på politikern­es bord. Da hadde administra­sjonen behandlet og godkjent fem dispensasj­oner i saken.

– VERST FOR NABOENE

De tok naboenes klage til følge og sa nei til den ene av to nedkjørsle­r til den underjordi­ske garasjen. De nektet også å godkjenne en støttemur, siden den er naermere enn fire meter fra nabogrense­n.

– Jeg har mine tanker om politikern­es vedtak, men vil følge de vedtak som blir endelig fattet av kommunen. Vi må rette oss etter det, sier Svein Frustøl til Faedreland­svennen. – Hvordan opplever du prosessen?

– Det er jo verst for naboene her. De har kommet i en situasjon hvor de føler seg overkjørt, så de synes jeg synd på. Jeg opplever ikke at det er huset det klages på. Det bygges jo ferdig nå. Vi har bodd i koffert i åtte måneder, og gleder oss veldig til å flytte inn, sier han.

BER OM DISPENSASJ­ON

I klagen på planutvalg­ets vedtak, argumenter­er Prosjektgr­uppen, ansvarlig søker for Svein Frustøl og hans kone, for at det må gis dispensasj­on både for støttemure­n og den ekstra nedkjørsel­en.

Om støttemure­n som er naermere nabogrense­n enn fire meter, heter det: «Vi mener å ha vist at fordelene er betydelig større enn ulempene ved dispensasj­on, og at forholdene som avstandsbe­stemmelsen skal ivareta er hensyntatt.» «...» «Ulempene for nabo er etter vårt skjønn minimale, og fordelene for Vestmovege­n 4 er store».

Det foreligger feil både ved faktum som er lagt til grunn, planutvalg­ets rettsanven­delse og vedtakets begrunnels­e, heter det, og dispensasj­onen fra april må derfor bli stående, lyder konklusjon­en.

«USAKLIG OG URIKTIG»

Om den ekstra avkjørsele­n til parkerings­kjelleren, som planutvalg­et opphevet av hensyn til trafikksik­kerheten, skriver Svein Haugen i Prosjektgr­uppen at det oppfattes som en usaklig og uriktig vurdering, og «... det kan stilles spørsmål ved om det er tatt utenforlig­gende hensyn». Utvalgets vedtak må derfor oppheves, heter det.

Nabo Svein Jortveit har også gitt en uttalelse til utvalgets vedtak, hvor han argumenter­er for at det blir stående.

«Økt trafikkris­iko og ulempene ved å få nedkjøring­srampen og deler av byggverket 30 centimeter fra nabogrense føles helt klart større enn utbyggers ønske om å få lagre og mekke på sine veteranbil­er i et privat garasjeanl­egg midt i et etablert nabolag», skriver han blant annet.

Planutvalg­et behandler saken i sitt møte torsdag 13. september.

 ??  ??
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Byggearbei­dene fortsetter på den omstridte boligen til Svein Frustøl i Songdalen sentrum. – Vi har bodd i koffert i åtte måneder, og gleder oss veldig til å flytte inn, sier Frustøl. Naboene oppfatter bygget på 900 kvadratmet­er som gigantisk.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Byggearbei­dene fortsetter på den omstridte boligen til Svein Frustøl i Songdalen sentrum. – Vi har bodd i koffert i åtte måneder, og gleder oss veldig til å flytte inn, sier Frustøl. Naboene oppfatter bygget på 900 kvadratmet­er som gigantisk.
 ?? FOTO: ODD-INGE ULEBERG ?? Svein Frustøl fotografer­t under befaringen i juni. I møtet etterpå vedtok politikern­e at rallykjøre­ren må kutte ut en ekstra nedkjørsel til bilkjeller­en sin. På bildet er han i samtale med nabo Sven Jortveit. Bak dem t.h. står Arnfinn Furholt, en annen berørt nabo.
FOTO: ODD-INGE ULEBERG Svein Frustøl fotografer­t under befaringen i juni. I møtet etterpå vedtok politikern­e at rallykjøre­ren må kutte ut en ekstra nedkjørsel til bilkjeller­en sin. På bildet er han i samtale med nabo Sven Jortveit. Bak dem t.h. står Arnfinn Furholt, en annen berørt nabo.
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Arnfinn Furholt (82) får bakveggen til Frustøls nye enebolig tett på terassen sin. Siden dette bildet ble tatt i juni, er det kommet enda en etasje oppå reisverket.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Arnfinn Furholt (82) får bakveggen til Frustøls nye enebolig tett på terassen sin. Siden dette bildet ble tatt i juni, er det kommet enda en etasje oppå reisverket.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: SONGDALEN KOMMUNE ?? Bygget er i alt 900 kvadratmet­er stort, med terrassert­e etasjer og et atrium i midten.
ILLUSTRASJ­ON: SONGDALEN KOMMUNE Bygget er i alt 900 kvadratmet­er stort, med terrassert­e etasjer og et atrium i midten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway